Търсене самолетни билети от София до Банкок – Тайланд

Столицата на Тайланд Банкок е най-големият и в същото време най-бързо разрастващият се град в страната. Населението на града е над 9 млн. души. Банкок е най-важният град в Тайланд в икономическо, културно и религиозно отношение. Тук се намират всички административни и академични учреждения на страната, офисите на големите международни компании и организации. Известен още като Градът на ангелите, Банкок е най-популярната туристическа дестинация в региона, затова един от основните източници на доход в града е туризмът.

Евтини полети до Банкок

Банкок е лидер по количество на забележителности в целия Тайланд. Главните исторически места са разположени на остров Ратанакосин. Един от най-важните символи на града е Големият кралски дворец – резиденция на тайландските крале. В близост до него се намира известният храм на Изумрудния Буда, където се намира и кралският Пантеон, в който могат да се видят скулпторите на всички крале в Тайланд. Друг храм – Ват Пхо, е известен с със своята легнала статуя на Буда с височина 15 м. и дължина 46 метра. И в другите квартали на Банкок има много интересни храмове, като общото им количество надвишава 400.

Евтини полети до Банкок

Освен със своите исторически забележителности, Банкок привлича хората от целия свят като шопинг дестинация и като място за успешно лечение в редица области. Тук широко се практикува и нетрадиционната медицина. Младите медици задължително практикуват в САЩ, Великобритания и Япония. Тайландският масаж е известен в целия свят.

Евтини полети до Банкок

Много хора намират евтини самолетни билето до Банкок, за да съчетаят маниашкото си пазаруване и разглеждането на многобройните забележителности в града. Банкок е един гигантски уличен пазар, на който има всичко: от зеленчуци до антиквариат. Все пак, за онези, които са решили да пазаруват в моловете, най-добрият начин да се сдобият с намаление на стоките от 5 до 70 %, е да закупят туристическа карта Tourist card.

Банкок предлага атракции и за най-малките гости на града. Тук се намира най-големият океанариум в Юго-Източна Азия. В  него има повече от 30 000 риби и морски бозайници. Другото интересно място за децата в града е паркът „Светът на сафари“, който е разделен на две части: в първата има мечки, жирафи, тигри, антилопи и други подобни животни, а във втората – редки морски животни. И макар билетите за тези места да не са никак евтини, посетителите в тях винаги са много.Евтини полети до Банкок

 

Придвижването в града може да става по няколко начина. С автобус, с метро (две подземни и една наземна линия), с кола под наем (което не се препоръчва предвид невъобразимия трафик в града), с такси и с мототакси (с него най-лесно се преодолява трафика). Единствено не зависещ от трафика е водният транспорт по река Чаухрая, който освен че е удобен, е и приятен. До Банкок може да се стигне с автобус от съседните страни, с влак и със самолет. Главното Банкокско летище Суварнабхуми е най-голямото в страната и е голям трансферен хъб. Много хора мечтаят да посетят екзотичния Тайланд, затова намирането на евтини самолетни билети до Банкок трябва да започне по-отрано. My fly предлага много атрактивни цени на полети до Банкок.

Евтини полети до Банкок

Етикети: евтини самолетни билети до тайланд,  разстояние софия банкок, sofia bangkok flights,  софия банкок часова разлика,  софия тайланд разстояние,  тайланд билет цена, bankok,

Сподели+

Обадете се сега
Повече в Евтини самолетни билети
Евтини самолетни билети от София до Варна
Евтини самолетни билети от София до Варна

Търсене евтини самолетни билети от София до Варна От официалната столица на България София до нейната морска такава – Варна...

Затвори