Меню Затваряне

Bulgaria air ръчен багаж

Bulgaria air ръчен багаж

Ръчният багаж е важна част от всяко пътуване с самолет, включително и с Bulgaria Air. Когато пътувате с тази авиокомпания, е важно да разберете правилата и ограниченията за ръчния багаж, за да се осигурите, че спазвате изискванията и избягвате ненужни затруднения. В този материал ще разгледаме информацията, свързана с ръчния багаж на Bulgaria Air.

Bulgaria air ръчен багаж

Размери и тегло на ръчния багаж

Според правилата на Bulgaria Air, пътниците имат право на един багаж, който да бъде поставен в кабината на самолета. Размерите на ръчния багаж трябва да бъдат до 55 см височина, 40 см ширина и 23 см дълбочина. Относно теглото, то не трябва да надвишава 10 килограма.

Е важно да отбележим, че размерите и теглото на ръчния багаж може да варират в зависимост от класа на пътуване, промоциите и типа на билета. Затова, преди да пътувате с Bulgaria Air, препоръчваме ви да проверите специфичните изисквания за ръчния багаж на вашата резервация.

Bulgaria air ръчен багаж

Предмети, които се допускат в ръчния багаж

Bulgaria Air разрешава няколко основни видове предмети в ръчния багаж, включително:

  • Лаптопи и преносими компютри
  • Мобилни телефони и други електронни устройства
  • Книги и списания
  • Лични вещи и аксесоари като чанти, портфейли, ключове, слушалки и др.
  • Лекарства и медицински принадлежности (включително в ограничено количество)

Важно е да отбележим, че за някои специфични предмети, като остри предмети, течности или храна, могат да се приложат допълнителни ограничения и изисквания. Препоръчваме ви да се запознаете с правилата и указанията на Bulgaria Air относно тези предмети, преди да ги поставяте в ръчния си багаж.

Bulgaria air ръчен багаж

Проверка на ръчния багаж и препоръки за безопасност

Преди да се отправите на пътуване с Bulgaria Air, е важно да се запознаете с правилата и препоръките за безопасност при проверката на ръчния багаж. Някои от основните препоръки включват:

  • Използвайте подходяща чанта или куфар за ръчния багаж, който отговаря на разрешените размери и тегло.
  • Разположете електронните устройства, като лаптопи и таблети, в отделен отдел на ръчния багаж, за да може да ги поставите лесно в чекмеджето при прегледа на сигурността.
  • Подредете предметите в ръчния багаж по начин, който да улесни прегледа и да избегнете затруднения при преминаването през контролната точка.
  • Съхранявайте течностите и геловете в отделна прозрачна пластмасова чанта с максимален обем от 1 литър, като всеки контейнер не надвишава 100 мл. Поставете тази чанта в отделен отдел на ръчния багаж, лесно достъпен за проверка.
  • Отстранете всички забранени предмети от ръчния си багаж, като остри предмети, запалими материали и опасни вещества.

Bulgaria air ръчен багаж

Спазването на тези препоръки ще ви помогне да преминете прегледа на ръчния багаж безпроблемно и да осигурите безопасността на полета.

Ръчният багаж при пътуване с Bulgaria Air е важен аспект, който трябва да бъде внимателно обмислен. Спазването на правилата и изискванията на авиокомпанията за размерите, теглото и съдържанието на ръчния багаж ще ви помогне да избегнете затруднения и да имате приятно пътуване.

За повече информация относно ръчния багаж и други подробности, препоръчваме ви да посетите официалния уебсайт