Меню Затваряне

Евтини полети до Испания

Евтини полети до Испания: Градът, който е цяла отделна вселена

Мадрид е най-големият и най-атрактивен за туристите град в Испания. От него ухае очарованието на денонощна сиеста. Имаш чувството, че в Мадрид животът те сграбчва и те зарежда със специфичен испански ритъм.

Заради неповторимото очарование на сиестата, гостите на Мадрид често се влюбват за цял живот в Испания. И просто искат непрекъснато да вдишват от уханието на този град, колкото може повече. Това е ухание на жизнерадост и приключение.

Какво да посетите в Испания?

Определено Мадрид е любопитна туристическа дестинация, на която си заслужава да се посветите за дълго време. Ако обаче не разполагате с такова, ще трябва да се фокусирате върху емблематичните за цяла Испания места и забележителности.

Централен площад Пласа Майор (PlazaMayor)

Пласа Майор е площадът, изпълнил повечето картички от Мадрид. Той е просторен и в същото време е ограден от четирите страни с модерни сгради, придаващи му специфичен уют. В исторически план, площад Пласа Майор е прочут с това, че е бил арена за борби с бикове и за извършване на екзекуции.

Въпреки мрачната си история обаче, сега Пласа Майор е атрактивно кътче от Мадрид. Изглежда модерно, уютно и приветливо. Атмосферата там става още по-пленителна вечер, когато се събират улични музиканти и изнасят разнообразни представления.

Наистина си заслужава да отделите една вечер за Пласа Майор!

Площад Пуерта дел Сол

Това е друго емблематично за туристи място в Мадрид. Намира се в източната част на града и е изпълнен с популярни забележителности, много от които са цел на почти всяка екскурзия до Мадрид.

Нека споменем някои от тях

Например “Слънчевата стена”. Нарича се така, тъй като се намира в най-източната част на Мадрид и първа е огрявана от изгряващото слънце.

Друго, което ще ви посрещне на Пуерта дел Сол е емблематичният символ на Мадрид – монументът “Мечката и ягодовото дърво”. Представлява мечка, изправена върху ягодово дърво, с муцуна, протегната към плодовете му. Статуята е емблематична, тъй като прави връзка с герба на Мадрид.

Музей Taurino

Ако посетите музей Taurino, ще се потопите в нещо наистина много… испанско. В най-голямата страст в испанската история – коридата с бикове!

Мадрид

Кралският дворец в Мадрид

Кралският дворец е разположен в западната част на центъра на Мадрид и се простира на площ от 135 000 кв. километра. Известен е още като дворец на Ориента и се счита за най-големия запазен дворец в Европа.

 

Заради величието, което излъчва, Кралският дворец в Мадрид е пример за изящна испанска архитектура и средище на изключителни известни вериги дизайнерски магазини.

Атмосферата е доста респектираща. Самата сграда е внушителна, а интериорът е окичен с творби на световно известни художници, като Веласкес, Караваджо, Гоя и много други.

Как да стигнете до центъра на Мадрид?

След като запалихме страстта Ви по невероятната столица на Испания, е време да Ви дадем  насоки за придвижване в града.

От летище Барахас може да стигнете до центъра на Мадрид по няколко начина:

  • с метро
  • с автобус
  • с такси
  • с кола под наем

За 12 километра от летището до центъра на Мадрид може да хванете автобуси 822 и 824.

Ако решите да ползвате метрото, трябва да хванете линия 8 от 4-ти терминал. Така в рамките на няколко минути ще стигнете до центъра на испанската столица.

Конкретно с влак по линия C-1 ОТ 4-ти терминал ще стигнете до Пуерта дел Сол за около 22 минути..

 Какви са цените в Испания?

В Мадрид не е проблем да консумирате кафе по няколко пъти на ден, тъй като е доста евтино. Навсякъде ще намерите чудни местенца, където да хапнете евтино, но вкусно и питателно – дори в самото сърце на Мадрид.

Ориентировъчно, една стандартна вечеря в испанската столица ще ви излезе около 10 евро.

Може би най-отличителната и очарователна черта на Мадрид е, че има всичко – история, страст, модерно излъчване, настроение и жизнерадост. Градът съчетава модерни инфраструктурни съоръжения, икономическа мощ и огромно културно и художествено наследство, попило вековна история.

Това магично съчетание определено си заслужава да се усети! Потънете в Мадрид, потънете в един град, който е цяла отделна вселена!

Пътуване до Испания с кола

Пътуването до Испания с кола от България може да бъде доста дълго, но в същото време и интересно преживяване. Ето няколко съвета за такова пътуване:

Проверете маршрута си предварително и планирайте спирките за отдих и хранене. Така ще можете да се насладите на пътешествието си и да се избегнат напрежението и умората от продължително шофиране.

Носете си с достатъчно храна и вода, за да избегнете необходимостта да спирате прекалено често. Също така, имайте предвид местните закони и норми за шофиране, както и ограниченията за скоростта.

Проверете колата си преди да започнете пътуването и се уверете, че е в добро техническо състояние. Вземете със себе си необходимите документи, включително валидно шофьорско удостоверение, гражданска отговорност, застраховка, регистрационен документ на колата и други необходими документи.

Следвайте местните правила за шофиране и нарушавайте ги. Помнете, че в някои държави има специфични правила, като например задължително е носенето на зимни гуми.

Ако сте планирали да останете в Мадрид за няколко дни, уверете се, че имате резервация за паркинг, за да не останете без място за паркиране.

Не забравяйте да заредите телефона си, за да можете да останете свързани през цялото време на пътуването.

В края на краищата, пътуването до Мадрид с кола може да бъде забавно и удобно преживяване, което ще ви позволи да се насладите на пейзажите и градовете, през които ще преминете.