Меню Затваряне

С какво да се заемем по време на полет в самолета

С какво да се заемем по време на полет в самолета
  1. В съвременните самолети на гърба на седалките са монтирани телевизори. Като алтернатива можете предварително да подготвите филм на лаптопа си. Препоръчително е да използвате слушалки, тъй като понякога в самолета е шумно. Освен гледането на филм, по време на полет в самолета можете да четете книга или да се наслаждавате на питие.

   С какво да се заемем по време на полет в самолета
   време на полет в самолета
  2. Ако Ви се налага да пътувате често, има смисъл да си закупите електронна книга – не за да спестите разходите за закупуването на книга, а за да не мъкнете излишен товар.
  3. Не прекалявайте с алкохола по време на полет в самолета, особено ако полетът е по-дълъг. Поради седналото положение и малката подвижност краката много отичат. В допълнение, ако сте пушач, ще искате да пушите. Единствено условно подходящо място за това е тоалетната. Но там обикновено има детектор за дим, който се задейства. Наказанието за това е голяма парична глоба или анулиране на билета и принудително напускане на самолета в мястото на дозареждане. Случаите на принудително извеждане на пушач от борда на самолет не са малко.С какво да се заемем по време на полет в самолета
  4. Накрая, можете да носите със себе си хапче за сън, което да изпиете дори по време на полет в самолета. След неговото приемане не забравяйте да затегнете коланите и да приберете т.нар. масичка. В този случай полетът преминава по-бързо и след приземяването не се налага да се измъчвате поради промяна на часовата зона.

С какво да се заемем по време на полет в самолета

Полетите със самолет често могат да бъдат доста дълги и нудни, особено за хора, които не могат да заспят лесно в самолета. Ето някои предложения за това какво може да се прави по време на полета, за да направите времето си по-приятно и полезно:
 1. Четене на книга или списание – Вземете любимата си книга или списание, за да прекарате времето си по полезен начин.
 2. Гледане на филми – Много самолети предлагат филми, които могат да се гледат на екраните на седалките.
 3. Слушане на музика – Вземете слушалки и слушайте музика, за да се релаксирате.
 4. Игри – Има много игри, които можете да играете на смартфона си или да ги свалите предварително на таблета си.
 5. Разговор с пътниците – Ако сте отворен тип човек, можете да се опитате да започнете разговор с някой от пътниците.
 6. Напишете писмо – Можете да напишете писмо или откъс от своя дневник, за да откриете креативната си страна.
 7. Правете упражнения – Направете няколко упражнения, за да стимулирате кръвообращението.
 8. Сън – Ако сте сред тези, които могат да заспят в самолета, тогава може да отпочинете, за да преминете времето си по-бързо.

Тези са само някои от възможностите, които имате по време на полета. В зависимост от личните ви предпочитания, можете да изберете как да прекарате времето си в самолета.