1. В съвременните самолети на гърба на седалките са монтирани телевизори. Като алтернатива можете предварително да подготвите филм на лаптопа си. Препоръчително е да използвате слушалки, тъй като понякога в самолета е шумно. Освен гледането на филм, по време на полет в самолета можете да четете книга или да се наслаждавате на питие.
   С какво да се заемем по време на полет в самолета
  2. Ако Ви се налага да пътувате често, има смисъл да си закупите електронна книга – не за да спестите разходите за закупуването на книга, а за да не мъкнете излишен товар.
  3. Не прекалявайте с алкохола по време на полет в самолета, особено ако полетът е по-дълъг. Поради седналото положение и малката подвижност краката много отичат. В допълнение, ако сте пушач, ще искате да пушите. Единствено условно подходящо място за това е тоалетната. Но там обикновено има детектор за дим, който се задейства. Наказанието за това е голяма парична глоба или анулиране на билета и принудително напускане на самолета в мястото на дозареждане. Случаите на принудително извеждане на пушач от борда на самолет не са малко.

   С какво да се заемем по време на полет в самолета

  4. Накрая, можете да носите със себе си хапче за сън, което да изпиете дори по време на полет в самолета. След неговото приемане не забравяйте да затегнете коланите и да приберете т.нар. масичка. В този случай полетът преминава по-бързо и след приземяването не се налага да се измъчвате поради промяна на часовата зона.

Сподели+

Повече в Съвети при пътуване със самолет
Полезни съвети по време на полет в самолета
Полезни съвети по време на полет в самолета

Приберете внимателно ръчния багаж в багажното отделение над седалката така, че по време на полет в самолета при турболенция багажът...

Затвори