Меню Затваряне

Полети от Бургас

Полети от летище Бургас

Полети от Бургас

Летище Бургас се намира в между град Бургас и черноморския курорт Слънчев бряг.

 

Полети от Бургас
Полети от Бургас

Самолетни билети от и до Бургас – резервирайте евтини билети онлайн на biletxbg.com

Полети от Бургас: От тук туристите се насочват на север и юг в курортите по Черноморието. Летището играе голямо значение за развитието на туризма, транспортната мрежа и търговията в региона. Летище Бургас създава възможност за осъществяване на интермодални връзки в региона.

Полети от Бургас
Полети от Бургас

Летище Бургас е един от най-големите въздушни пристанища в България. Намира се на около 10 км северно от град Бургас и обслужва голяма част от южното крайбрежие на страната.

Летището разполага с една международна писта с дължина 3200 метра и широчина 45 метра, която позволява приземяване на големи самолети. В сградата на летището има терминали за пристигащи и заминаващи пътници, както и зона за транзитни пътници.

Летището предлага разнообразни услуги, включително ресторанти, кафенета, магазини за дребни стоки и дрехи, аптека, банкомати, обменни бюра, специални зони за деца и други.

Летището Бургас има редовни полети до много дестинации в Европа и по света, включително до Лондон, Москва, Варшава, Берлин, Рим, Прага, Стокхолм, Истанбул и други. Възможно е да се полети и до много летища в България, включително до София, Варна, Пловдив и др.

Полети от летище Бургас

Евтини самолетни билети до и от Бургас

Ако търсите евтини самолетни билети до и от Бургас, ето няколко съвета, които може да ви бъдат полезни:

Резервирайте билетите си предварително – по-рано, което ще ви даде по-голямо разнообразие от наличните оферти и по-ниски цени.

Търсете билети на нискобюджетни авиокомпании – те често предлагат по-евтини цени, но имайте предвид, че могат да имат допълнителни такси за багаж, храна и др.

Изберете непопулярни дати и часове за полета си – като изберете дни от седмицата, когато обикновено има по-малко пътници, и полети рано сутринта или вечерта, може да откриете по-евтини билети.

Сравнявайте цените на различни сайтове за продажба на билети – често авиокомпаниите и туристическите агенции предлагат различни оферти и цени за същите полети.

Пазете се от скрити такси – уверете се, че сте запознати с всички допълнителни такси, които може да има, като такси за багаж или за промяна на резервацията.

За да намерите най-добрите оферти за евтини самолетни билети до и от Бургас, може да търсите на сайтове като Kiwi.com, Myfly.bg, Aerotourmm.com и други.

Автобуси летище Бургас

Летище Бургас е свързано с града и околните населени места чрез автобусни линии. Те осигуряват удобен и достъпен транспорт за пътниците, които желаят да пътуват от и до летището.

Автобусните линии, които обслужват летище Бургас, включват маршрути към града на Бургас, като и към близките населени места, като Слънчев бряг, Несебър, Равда и други.

В летището има автобусна спирка, от където тръгват автобусите. Линиите и честотата на движението на автобусите могат да се променят в зависимост от сезона и от броя на пътниците.

За да получите повече информация относно автобусните линии и графиците им, можете да посетите уебсайта на летище Бургас или да се свържете директно с автобусните компании, които обслужват региона.

Нови полети от бургас

Всяка година се добавят нови полети от летище Бургас към различни дестинации в Европа и извън нея. Това прави летището по-атрактивно за туристи и бизнесмени, които търсят удобен начин за пътуване.

През последните години са били добавени няколко нови полета от летище Бургас. Някои от тези полети включват:

 1. Полети до Дъбай – от летище Бургас се извършват пряки полети до Дъбай с Flydubai.
 2. Полети до Лондон – от летище Бургас се извършват пряки полети до Лондон с Ryanair.
 3. Полети до Гьотеборг – от летище Бургас се извършват пряки полети до Гьотеборг с Ryanair.
 4. Полети до Бремен – от летище Бургас се извършват пряки полети до Бремен с Ryanair.
 5. Полети до Вроцлав – от летище Бургас се извършват пряки полети до Вроцлав с Ryanair.

Wizz air полети от бургас

Wizz Air е една от най-големите нискотарифни авиокомпании в Европа и предлага множество полети от летище Бургас. Някои от полетите, които предлага Wizz Air от летище Бургас, включват:

 1. Бургас – Будапеща: Wizz Air предлага няколко полета седмично между Бургас и Будапеща. Времето на пътуване е около 1 час и 45 минути.
 2. Бургас – Варна: Wizz Air предлага няколко полета седмично между Бургас и Варна. Времето на пътуване е около 40 минути.
 3. Бургас – Лондон: Wizz Air предлага пряки полети между Бургас и Лондон Лутън. Времето на пътуване е около 3 часа и 30 минути.
 4. Бургас – Виена: Wizz Air предлага няколко полета седмично между Бургас и Виена. Времето на пътуване е около 1 час и 40 минути.
 5. Бургас – Кьолн: Wizz Air предлага няколко полета седмично между Бургас и Кьолн. Времето на пътуване е около 2 часа и 15 минути.

Тези полети предоставят удобни възможности за пътуване до различни дестинации в Европа от летище Бургас.

Продажба на самолетни билети бургас

В Бургас има няколко агенции за продажба на самолетни билети, както и множество онлайн платформи за резервация на билети. Някои от най-известните агенции за продажба на самолетни билети в Бургас включват:
 1. Български Почтови Комуникации – има каси за продажба на билети в някои от пощенските офиси в града.
 2. Травел Агенция „Холидей Експерт“ – специализирана туристическа агенция, която предлага пътнически услуги, включително продажба на самолетни билети.
 3. Травел Агенция „Албатрос Травелс“ – организира туристически пътувания и предлага продажба на самолетни билети.
 4. Онлайн платформи за резервация на билети, като например Kiwi.com, Myfly.bg и AerotoutMM.com, които предлагат широка гама от възможности за търсене на най-евтините билети до и от Бургас.

Тези агенции за продажба на самолетни билети в Бургас предоставят множество възможности за пътуващите, които търсят най-добрите цени и условия за пътуване.

Тези нови полети предоставят повече възможности за пътувания и откриване на нови дестинации за туристи и бизнесмени, които използват летище Бургас.

За да получите подробна информация за полетите, можете да посетите уебсайта на летище Бургас или да се свържете директно с тях по телефон на номер +359 56 870 248.

Там ще можете да намерите актуална информация за пристигащи и заминаващи полети, часове на излитане и кацане, както и други важни детайли за пътуването ви.

Полети от бургас

Летище Бургас е един от най-големите въздушни пристанища в България и е добре свързано с множество дестинации в Европа и извън нея. Някои от най-известните авиокомпании, които предлагат полети от Бургас, са:
 1. Bulgaria Air – националната авиокомпания на България, която предлага редовни полети от Бургас до София, Варна и други градове в България, както и до различни дестинации в Европа.
 2. Wizz Air – нискотарифна авиокомпания, която предлага редовни полети от Бургас до множество градове в Европа, включително Лондон, Виена, Берлин, Рим и др.
 3. Ryanair – друга нискотарифна авиокомпания, която предлага редовни полети от Бургас до Лондон, Дъблин, Брюксел и други градове в Европа.
 4. Аir Via – българска авиокомпания, която предлага редовни полети от Бургас до София, Варна и други градове в България, както и до различни дестинации в Европа и Близкия Изток.
 5. Austrian Airlines – авиокомпания, която предлага редовни полети от Бургас до Виена.

Тези авиокомпании предлагат широка гама от дестинации и редовно обновяват полетните си графици, за да предоставят по-добри услуги на пътниците. Освен това, може да намерите множество чартърни полети от Бургас до популярни туристически дестинации в Европа и извън нея.

Летище бургас дестинации

Летище Бургас е едно от най-големите въздушни пристанища в България и предлага редовни и чартърни полети до множество дестинации в Европа и извън нея. Някои от най-популярните дестинации, до които можете да стигнете от Летище Бургас, са:
 1. София – столицата на България и една от най-красивите градове в страната.
 2. Варна – градът на морските курорти и красивите плажове.
 3. Лондон – градът на историята, културата и модерните технологии.
 4. Виена – красивият австрийски град, който е дом на най-великолепните забележителности в Австрия.
 5. Рим – градът на древната римска култура и архитектура, който е една от най-посещаваните дестинации в Европа.
 6. Берлин – градът на културата, историята и модерните технологии.
 7. Милано – градът на модата, красотата и културата, който е една от най-посещаваните дестинации в Италия.
 8. Париж – градът на любовта, изкуството и културата, който е една от най-посещаваните дестинации в света.

Освен тези дестинации, от Летище Бургас може да стигнете и до множество други градове и курорти в Европа и извън нея, в зависимост от сезона и полетните графици на авиокомпаниите.

Полети от бургас до германия

От Летище Бургас има полети до множество градове в Германия, включително:
 1. Берлин – столицата на Германия, която е дом на множество забележителности и културни мероприятия.
 2. Франкфурт – градът на бизнеса и културата, където се намира най-голямата летищна база в Европа.
 3. Мюнхен – красивият град на Бавария, който е дом на множество забележителности и традиции.
 4. Хамбург – градът на пристанищата и красивите градски паркове.
 5. Штутгарт – градът на автомобилната индустрия и културните забележителности.
 6. Кьолн – градът на музеите и културните мероприятия, който е една от най-посещаваните дестинации в Германия.

Тези и множество други градове в Германия могат да бъдат достигнати от Летище Бургас чрез редовни или чартърни полети на различни авиокомпании.