Меню Затваряне

Как да опаковаме багаж за самолет

 1. Внимателно опаковайте багажа си, премахнете всички стикери от предишни пътувания, а също проверете работоспособността на ключалките на куфарите си. Ако чантите или куфарите Ви не се Как да опаковаме багаж за самолет

  заключват, можете да опаковате багажа си на летището с прозрачно фолио, което е достатъчно леко и едновременно издържливо. Този тип пакетиране позволява багажа Ви да бъде абсолютно защитен от нараняване или замърсяване. За съжаление кражбата на багаж не е необичайно явление.

  Ако при получаването на багажа установите, че опаковката на куфара Ви е нарушена или багажът Ви е отварян, незабавно се свържете със сътрудника на летището, дежурен в залата за получаване на багажа. Ако предварително, още при събирането на багажа в къщи сте си направили снимка на съдържанието му, това ще помогне при предявяването на иска за изчезнал или недоставен багаж.

  Не оставяйте ценности или лапКак да опаковаме багаж за самолеттопи в багажа си – при тяхното изчезване повечето авиокомпании не възстановяват стойността им. И все пак, за да избегнете загубата на багаж, поставете етикет на всеки  от куфарите Ви или чантите за багажното отделение, който да съдържа Вашия адрес, телефонен номер, летище на заминаване, летище на пристигане и е-мейл.

  За по-голяма сигурност отбележете целия маршрут, както и номерата на полетите, с които ще пътувате. Това е важно за служителите на авиокомпаниите, получили погрешно личния Ви багаж за по-бързото пренасочване в правилната му посока. Ценните съвети как да опаковаме багаж за самолет ще Ви помогнат да избегнете някои неприятности.

[animate style=“right“ delay=“0″]

Как да опаковаме багаж за самолет – част2

 1. За да избегнете финансови разходи, запознайте се с Нормите за безплатно превозване на багаж. Авиокомпаниите имат различни тарифи за платен багаж, както и различни размери за багажа, който влиза в стойността на билета Ви. Затова познавайки правилата за това как да опаковаме багаж за самолет ще Ви спести непредвидени разходи
 2. Уверете се, че роумингът на телефона Ви е активиран. Тръгнете на път с напълно зареден телефон.

[/animate]