Меню Затваряне

Евтини самолетни билети софия прага

Евтини самолетни билети София-Прага

Евтини самолетни билети София Прага

Евтини самолетни билети София Прага : Ето няколко възможности за евтини самолетни билети от София до Прага:
 1. Ryanair: Това е една от нискотарифните авиокомпании, която предлага полети от София до Прага. Цените на билетите започват от около 20 евро за един посока, но внимавайте, че Ryanair често се таксува допълнително за багаж и други услуги.
 2. Wizz Air: Това е друга нискотарифна авиокомпания, която предлага полети от София до Прага. Цените на билетите започват от около 25 евро за един посока.
 3. Czech Airlines: Това е националната авиокомпания на Чешката република и предлага редовни полети от София до Прага. Цените на билетите започват от около 70 евро за един посока.
 4. Bulgaria Air: Това е националната авиокомпания на България и предлага редовни полети от София до Прага. Цените на билетите започват от около 100 евро за един посока.

Важно е да отбележим, че цените на билетите могат да варират в зависимост от сезона и наличността. Затова е добре да търсите и резервирате билетите си с няколко седмици или месеци предварително, за да получите по-добра цена.

Съвети за Български туристи който пътува до прага

Ако планирате посещение в Прага, ето няколко съвета за български туристи:
 1. Вземете си чешки крони (CZK) – макар и да има места, където приемат евро, по-изгодно е да размените парите си за чешки крони.
 2. Използвайте обществения транспорт – в Прага има добре развита мрежа от автобуси, трамваи и метро, които покриват почти всички квартали на града. Купете си еднодневна или многодневна карта за да пестите от транспортни разходи.
 3. Опитайте се да избягвате да посещавате основните забележителности в пикови часове – Прага е изключително популярен туристически дестинация, затова може да се очаква голямо количество туристи, особено по време на посещенията в забележителностите.
 4. Опитайте местната кухня – чешката кухня е изключително вкусна и едновременно с това доста евтина. Опитайте традиционната свинска колбаса (Pražská klobása), кнедли (knedlíky), гулаш (guláš) и пиво (pivo).
 5. Разгледайте Прага извън центъра – много туристи се концентрират в центъра на града, но Прага има много други красиви квартали и забележителности, като крепостта Висехрад, районът Жижков или забележителностите на река Влтава.
 6. Внимавайте за падащи туристически измами – като в повечето големи туристически дестинации, и в Прага има туристически измами, като например надуваеми цени в ресторанти или подправени такси. Винаги проверявайте цените преди да поръчате или да се качите в такси.

Надявам се, че тези съвети ще ви бъдат полезни при посещение в Прага!

Евтини самолетни билети София-Прага
Евтини самолетни билети София Прага

Разписание на летище София за полети в Прага

Ето графикът на полетите от летище София до Прага:

 • Czech Airlines: полети всеки ден в 10:35 и 19:45
 • Ryanair: полети вторник, четвъртък и събота в 10:15

Моля, имайте предвид, че графикът на полетите може да се променя и е важно да потвърдите информацията с въздушната компания или туристическия агент, преди да направите резервация за полет.

Евтини самолетни билети София-Прага

Бургас Прага полети

Директни полети от Бургас до Прага не се осъществяват. За да стигнете до Прага от Бургас, ще трябва да използвате друго летище като например София или Варна.

Евтини самолетни билети София-Прага

Варна Прага полети

Можете да намерите полети от Варна до Прага с различни авиокомпании като Czech Airlines, Smartwings, Ryanair и др. За да проверите наличността и цените на билетите, можете да потърсите на сайтове за продажба на билети като eSky, Tripsta, Expedia, и т.н. Важно е да проверите условията за багаж, таксите за регистрация и други допълнителни разходи предварително, за да избегнете нежелани изненади по време на пътуването.

Евтини самолетни билети София-Прага

полети софия прага чешки авиолинии,  софия прага wizz air, софия прага bulgaria air, софия прага автобус,  софия прага ryanair,

софия прага влак,  wizz air прага, самолетни билети до чехия,

Самолетни билети до чехия
За да намерите самолетни билети до Чехия, можете да проверите търсачката от горе има налични полети от Bulgaria Air, Ryanair, Wizz Air, Czech Airlines и др. Можете да сравните цените на различните авиокомпании и да изберете най-удобния и икономичен полет за вас. Трябва да имате предвид, че цените на билетите могат да варират в зависимост от сезона, дните от седмицата и наличността на места в самолета.

 

София чехия автобуси

Автогара София предлага автобусни връзки до различни градове в Чехия, включително Прага, Брно, Острава и др. Можете да проверите разписанието и цените на билетите на уебсайта на автогара София или да се свържете директно с тях за повече информация.

Контакти Автогара София 

Адрес: гр.София, бул. “Кн. Мария Луиза” №100

Денонощна телефонна линия: 02/ 8133202

E-mail: info@centralnaavtogara.bg

Самолетни билети софия прага цена

Цените на самолетните билети от София до Прага може да варират в зависимост от датата на пътуване, авиокомпанията и др. В общи линии, цените започват от около 50 евро и могат да стигнат до няколко стотинки евро за по-скъпи класове. За да намерите най-евтините билети, препоръчваме ви да търсите и резервирате билети с няколко месеца предварително, да избягвате пътуванията по пикови дати и да сравнявате цените между различните авиокомпании.

Директни полети до прага

Директни полети от София до Прага осъществяват от Ryanair и Bulgaria Air. Обикновено тези полети се извършват ежедневно през цялата година. От други летища в България, като Варна и Бургас, няма директни полети до Прага.

Самолетни билети чехия българия

Самолетните билети от Чехия до България могат да се намерят на сайтове като Кiwi.com , Myfly.bg , и Airtickets.bg. Обикновено, най-евтините билети могат да се намерят през зимните месеци, когато туризмът е по-малък. В зависимост от конкретните дати и часове на пътуване, цените могат да варират. Също така, имайте предвид, че директните полети между Чехия и България не са много чести, така че може да бъдете изправени пред необходимостта да правите междулети.

Резерация по телефона за Чехия

Резервацията на билети за полети към Чехия може да се направи по телефона, като се свържете с желаната авиокомпания или туристическа агенция AerotourMM (+359 2) 943 49 00. Обикновено в сайтовете на авиокомпаниите също има информация за телефонните им контакти, на които можете да направите резервация на билет. Важно е да имате подробна информация за вашите предпочитания по отношение на датите на пътуване, броя на пътниците и други детайли, за да можете да получите точна оферта за полетите до Чехия.