Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Чикаго

Евтини самолетни билети до Чикаго

Евтини самолетни билети до Чикаго: Чикаго е огромен мегаполис в северната част на щата Илиноис, САЩ. Градът е разположен на западния бряг на езерото Мичиган и поради постояннните ветрове, духащи от езерото, Чикаго е наричан още  „Градът на ветровете“. Той е трети по големина в САЩ след Ню Йорк и Лос Анджелис, четвърти по големина в Северна Америка и седми в Западното полукълбо. Чикаго е вторият най-добре развит в икономическо отношение град в страната.

Евтини самолетни билети до Чикаго
Евтини самолетни билети до Чикаго
За да намерите евтини самолетни билети до Чикаго, можете да опитате следните съвети:
 1. Резервирайте възможно най-рано: Резервирането на полети с няколко седмици или дори месеци напред може да ви помогне да спестите пари.
 2. Бъдете гъвкави с датите на пътуване: Цените на полетите могат да варират в зависимост от деня от седмицата или от времето на годината. Използвайте функцията „гъвкави дати“ на сайтовете за резервации, за да сравните цените за различни дати.
 3. Изберете праволинеен полет: Преките полети обикновено са по-скъпи от полетите с пристанища. Ако сте готови да прекарате повече време на пътуване, можете да спестите пари, като изберете полет с пристанище.
 4. Използвайте сайтове за сравнение на цени на полети: Уебсайтове като Skyscanner, Kayak и Google Flights могат да ви помогнат да сравните цените на полети от различни авиокомпании и да намерите най-евтината опция.
 5. Абонирайте се за бюлетини и програми за лоялност на авиокомпаниите: Авиокомпаниите често предлагат изключителни отстъпки и промоции на своите абонати и членове на програми за лоялност.
 6. Следете за промоции и намаления: Авиокомпаниите и уебсайтовете за пътувания често имат промоции и намаления, които могат да ви помогнат да спестите пари при резервация на полет до Чикаго.

Винаги проверявайте условията на полета и авиокомпанията преди да резервирате, тъй като някои авиокомпании може да не включват багаж, храна или места, което може да доведе до допълнителни разходи.

Пътнически съвети за българи, които пътуват до Чикаго САЩ

Ако пътувате от България до Чикаго, ето няколко полезни съвета, които може да ви бъдат полезни:

 1. Внимателно планирайте пътуването си: Проверете дали вашият паспорт е валиден за периода на престоя в САЩ, както и дали имате нужните визи и разрешения за влизане в страната. Резервирайте възможно най-рано самолетните билети, хотели и други услуги, за да получите по-добри цени и да се избегнат ненужни проблеми.
 2. Носете си нужните документи: Носете си винаги със себе си паспорта, визи, билети и други документи, които могат да бъдат необходими по време на пътуването.
 3. Пазете се от кражби и измами: Както във всяка голяма градска област, така и в Чикаго може да има рискове от кражби и измами. Носете си парите и ценностите на видно място и пазете внимателно личните си вещи.
 4. Изучете общественния транспорт: Чикаго има добре развит обществен транспорт, който може да ви отведе до всяка част на града. Изучете графиците на метрото и автобусите, за да се движите по-лесно и да избегнете задръстванията на градските улици.
 5. Опитайте се да говорите на английски: Въпреки че има много хора в Чикаго, които говорят други езици, английският е езикът, на който се говори повече. Опитайте се да научите някои основни фрази и думи на английски, за да се справите по-лесно със своите нужди.
 6. Опитайте местната храна: Чикаго е известен с разнообразната си кухня, включваща градска кухня, бургери, пица и много други.

Евтини самолетни билети до Чикаго

София чикаго директен полет

Директният полет от София до Чикаго може да се осъществи с авиокомпанията United Airlines през летните месеци на годината. Този полет има продължителност около 11 часа и 30 минути и се извършва с модерен и комфортен самолет от типа Boeing 787 Dreamliner. Предвидените дати, цени и часове на полета може да се проверят на уебсайтовете на авиокомпаниите или на сайтове за онлайн резервации на билети.

Евтини самолетни билети до Чикаго

Самолетни билети от софия до чикаго с луфтханза

Lufthansa предлага редовни полети от София до Чикаго с пресмяна в един от летищата на компанията в Европа, като например във Франкфурт или Мюнхен. Честотата и цените на полетите могат да се различават в зависимост от сезона и наличността на места. За да резервирате билети с Lufthansa, може да посетите уебсайта на компанията или сайтовете за онлайн резервации на билети, като сравните различните оферти и изберете най-удобната за вас.

В Чикаго се намира най-голямата българска диаспора в САЩ. По неофициални данни броят на българите варира между 150 000  и 200 000 души. В града има български православен храм, културно-информационен център и няколко български заведения. В областта оперират много български компании.

София чикаго разстояние

Разстоянието между София и Чикаго е около 8 590 километра, като въздушното пътуване обикновено отнема около 11-12 часа в зависимост от пресметката на времето на полета.

Билет до чикаго цена

Цената на билета до Чикаго може да варира в голяма степен в зависимост от множество фактори, като сезонността на пътуването, наличността на места, предоставяните услуги и др. Обикновено цените започват от около 800-900 лева за един билет в един посока. За да намерите най-добрата оферта за билет до Чикаго, е препоръчително да сравните цените на различни авиокомпании и да резервирате билета си с няколко седмици или дори месеци предварително, ако е възможно.

Самолетни билети до сащ през истанбул

Истанбул е изключително популярна транзитна точка за пътувания до САЩ от България. Редовни полети към САЩ с пресмяна в Истанбул предлагат авиокомпании като Turkish Airlines, Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways, Austrian Airlines и други. Цените на билетите варират в зависимост от авиокомпанията, сезона и наличността на места. За да намерите най-добрата оферта за самолетни билети до САЩ през Истанбул, може да сравните цените на различни авиокомпании и да резервирате билета си с достатъчно предварителност, за да се възползвате от възможно най-ниските цени.

Полети чикаго софия

Редовни полети от Чикаго до София предлагат авиокомпании като Lufthansa, United Airlines, Air France и други, но те обикновено имат пресмяна в други европейски градове, като Франкфурт, Мюнхен или Париж. Честотата и цените на полетите може да варират в зависимост от сезона и наличността на места. За да резервирате билети от Чикаго до София, може да посетите уебсайта на предпочитаната от вас авиокомпания или сайтовете за онлайн резервации на билети и да сравните различните оферти, за да намерите най-удобната за вас.

Директни полети до сащ

От България има директни полети до САЩ само до няколко града, сред които са Ню Йорк, Чикаго и Маями. Директни полети до Ню Йорк предлагат авиокомпании като Bulgaria Air и Delta Airlines. Директни полети до Чикаго предлага Bulgaria Air в сътрудничество с Air Serbia. Директни полети до Маями предлагат авиокомпании като Bulgaria Air и Flynas. Обикновено директните полети са по-скъпи в сравнение с полетите с пресмяна в други градове, но са по-удобни и по-бързи.