Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Фуертевентура

Евтини самолетни билети до Фуертевентура: Отворете сърцето си за чара на Фуертевентура

Да се нарече Фуертевентура ваканционен рай би било малко пресилено. Вторият по големина сред Канарските острови се отличава с доста сух климат, роден от много вулканични изригвания и природни катаклизми. Въпреки това, Фуертевентура има няколко безспорни предимства като туристическа дестинация:

Евтини полети до Фуертевентура

  • Климатът е приблизително еднакъв и зиме и лете.
  • Температурите рядко падат под 20 градуса и рядко надвишават 30 градуса
  •  Слънчевите дни през годината са над 300
  •  Плажовете са много и огромни. Общата им дължина е 82 километра, а пясъкът им е много фин

Заради тези характеристики, Фуертевентура е атрактивна дестинация за ваканция и летен туризъм. Много туристи обявяват плажовете на Фуертевентура за най-хубавите от целия архипелаг! А непрекъснато менящата тоновете си вода прави атмосферата неземна!

С право можем да кажем, че Фуертевентура е поредната бляскава перла в слънчевата огърлица на Канарските острови. Затова с ентусиазъм ще Ви разведем из този остров.

Евтини самолетни билети до Фуертевентура

Ето няколко съвета за намиране на евтини самолетни билети до Фуертевентура:

Търсете билети онлайн от горното меню на тази страница, сравнете цените и да намерите най-добрата оферта за самолетни билети до Фуертевентура.

Ако търсите по-евтини билети до Фуертевентура, разгледайте нискотарифните авиокомпании, които обслужват Фуертевентура.

Опитайте се да резервирате билетите си по-рано, за да се възползвате от по-ниски цени.

Бъдете гъвкави с датите на пътуване, тъй като цените на билетите могат да варират в зависимост от деня на седмицата и времето на годината.

Проверете допълнителните такси и услуги, които може да има при резервация на билетите, като например такса за багаж.

Вземете си само необходимото багажно пространство, за да избегнете допълнителни такси за багаж.

Подгответе се за температурните разлики на Фуертевентура, тъй като островът може да бъде доста горещ през лятото.

Не забравяйте да си вземете със себе си слънцезащитен крем, тъй като Фуертевентура е известен с много слънчеви дни.

Какво да видите във Фуертевентура?

Посетете Коралехо. В миналото Коралехо било малко рибарско градче, но днес безоблачното небе, жаркото слънце и целогодишно топлото време го пълнят с туристи и го превръщат в екзотично ваканционно селище. Основната атракция в Коралехо са разбира се плажовете и морето. Там са някои от най-красивите крайбрежия в света. Пясъкът е бял и нежен, а водата – чиста, прозрачна, наситена с небесно сини нюанси.  А край брега на Коралехо има много ресторантчета, в които ще можете да си пиете сутрешното кафе, наслаждавайки се на песента на вълните и морските гледки. Много ваканционно!

Евтини самолетни билети до Фуертевентура
Евтини самолетни билети до Фуертевентура

Също така, на Коралехо е чудесно да практикувате редица водни и плажни спортове – като уиндсърфинг, плажен волейбол, кайтсърфинг, гмуркане, шноркелинг… Причината е, че там морската вода е с приятно свежа температура около 18-24 градуса, вятърът е умерено силен, а пясъкът е невероятно нежен.

Ако искате да си прекарате кротко времето на някой плаж, отидете в един от най-известните и посещавани плажове във Фуертевентура – Ел Котило (El Cotillo beach). На плаж Ел Котило вълните са по-скромни, тъй като брегът е оформен от няколко реда вулканични скали, които са естествена бариера пред бушуващия Атлантик.  Затова на този плаж ще се насладите на спокойно плуване, чисти и прозрачни води и перфектни възможности за гмуркане. Тук ще може да разгледате различни видове тропически рибки, делфини, пъстри корали.

Освен на плажове и летни спортове, във Фуертевентура е приятно да се отдадете и на парковете. Обърнете специално внимание на най-големия тематичен парк на Фуертевентура „Oazis Park”.  „Oazis Park” представлява истинска, пълна с живот тропическа градина! Това е и най-големият резерват за камили в Европа.

В „Oazis Park” ще се насладите на над 3000 животни и птици, огромни площи с кактуси и екзотични растения, уникална детска ферма, много тематични пътеки и секции, които минават покрай клетки с най-различни животни. Освен това в парка се организират и представления с папагали, влечуги, животни от цял свят.

Друго интересно място във Фуертевентура е Океанариумът. Там ще може да разгледате отблизо китовете и друга фауна на океаните. А след това, запленени от чара на дивата природа, може да отидете в екомузея „Ла Алкохида (La Alcogida)”. В този музей ще имате възможност да видите типичните имения на богатите, останали от земеделския период, когато местните измисляли хитроумни начини за задържане на водата, с цел по-лесно да се преживеят сухите периоди от годината.   Един такъв начин бил да се строят специални каменни „басейни” и тераси, посредством ниски каменни огради. Освен това, в музея „Ла Алкохида” ще се запознаете с историята на острова и с неговите традиционни занаяти.

Краят на ваканцията във Фуертевентура можете да отбележите с карнавал. Ако отидете в подходящото време, ще имате възможност да се включите в ежегодния карнавал на Фуертевентура, който ще Ви докаже, че местните определено умеят да се забавляват.

Е, Фуертевентура може да не е сред най-блестящите курорти по Канарските острови, но определено има какво да покаже. А ако сте настроени ваканционно и отворите сърцето си за чара на Фуертевентура, ще си изкарате великолепно.

Какви са цените във Фуертевентура?

Цените са приблизително същите като тези в София, а понякога и по-ниски. Вечря в ресторант среден клас излиза около 7-8 евро, а студените напитки – около 1,5 евро. Струва си и да наемете автомобил, тъй като и горивото във Фуертевентура е евтино.