Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Франкфурт 

Евтини самолетни билети до Франкфурт :блестящ музей на красивото, качественото, ценното

Франкфурт – блестящ музей на красивото, качественото, ценното

Искрящи небостъргачи, приказни замъци, скъпи ресторанти, тучна зеленина – Франкфурт наистина може да предложи на туристите една цветна дъга от изживявания, забележителности и гледки. Обаятелна е хармонията между лъскаво лице, живителни паркове и средновековни квартали, която грижовно се поддържа в този страхотен град в Германия.

Какво да видите във Франкфурт?

Заслужава си да посетите Улицата на музеите във Франкфурт, която се намира от двете страни на кейовете на река Майн. В тези музеи ще се насладите на изкуството, архитектурата, историята на Фаранкфурт.

Евтини самолетни билети до Франкфурт 
Евтини самолетни билети до Франкфурт 

Друга интересна забележителност на Франкфурт е Майн Тауър (MainTower). Това е прочут в цял свят небостъргач с височина 200 метра (заедно с кулата става 240 метра). Майн Тауър е наистина впечатляваща постройка! На върха й е разположена наблюдателна площадка, от която се разкрива поразителна гледка!

Евтини самолетни билети до Франкфурт 
Евтини самолетни билети до Франкфурт 

Ако сте любител на природата и природните пейзажи, посетете ботаническите и палмовите градини във Франкфурт. Ще се потопите в чудна и пълна с природа атмосфера и ще се насладите на чара на редки растения и много експонати. Впечатляващ е комплексът на зимната градина.

Сред най-посещаваните туристически обекти във Франкфурт са Кметството, Църквата Свети Вартоломей и площад Ремер (Römer square).

Франкфурт е един изключително модерен град, изпълнен със забележителни места. Едновременно с икономическия блясък обаче, градът почита и културата и е отделил особено внимание на музеите. В крайна сметка, можем да кажем, че Франкфурт е един блестящ музей на красивото, качественото, ценното.

Как да стигнете до центъра на Франкфурт?

Главното летище на Франкфурт е близо до центъра на града, докъдето лесно може да се стигне с автобус или метро. Летище Хан пък е по-далеч от центъра на града – намира се на около 120 километра от Франкфурт, а от него до центъра на града може да се стигне с автобус в рамките на 1 час и 45 минути.

Какви са цените във Франкфурт?

Цените във Франкфурт са по-високи от тези в София. Еднократен билет за градския транспорт във Франкфурт струва 2.75 евро, вечеря в ресторант средно ниво ще излезе около 9 евро, а за чаша кафе в центъра на града ще похарчите около 3 евро.

 Направете си ваканция във Франкфурт – в един блестящ музей на красивото, качественото, ценното!