Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Тенерифе

Евтини самолетни билети до Тенерифе: Ако търсите евтини самолетни билети до Тенерифе, ето няколко съвета, които може да Ви помогнат:

Търсете предварително: Ако знаете, че ще пътувате до Тенерифе на определена дата, започнете да търсите билети веднага. По-рано ще започнете да търсите, толкова по-голям ще бъде изборът и вероятността да намерите по-евтини билети.

Изберете нискотарифна авиокомпания: Избирайки нискотарифна авиокомпания, може да намерите по-евтини билети. Внимавайте обаче да проверите какви допълнителни такси и услуги включва билета, тъй като те могат да направят крайната цена по-висока.

Използвайте търсачка за самолетни билети от горното меню и разгледайте различни дати: Има много опции за резервации на самолетни билети, които могат да Ви помогнат да намерите по-евтини билети до Тенерифе.

Избягвайте пътуването във връхна сезона: Цените на билетите за Тенерифе могат да бъдат по-високи по време на връхната туристическа сезона. Ако е възможно, избягвайте да пътувате по тези времена.

Изберете директен полет до тенерифе: Ако изберете директен полет до Тенерифе, може да намалите разходите за трансфери и хотелски настанявания на други летища.

Евтини самолетни билети до Тенерифе
Евтини самолетни билети до Тенерифе

Райско кътче на Земята, в което заслужавате да се потопите!

Тюркоазени води, буйна растителност, прекрасни плажове, кристално чист въздух, вълшебна ваканция. Всички тези понятия се събират в една дума – Тенерифе!

Тенерифе

Тенерифе е райско кътче на Земята. Достоен представител на Канарските острови. А според някои, Тенерифе е най-популярната туристическа дестинация, сред всички Канарски острови.

И наистина заслужава това отличие!

Какво да видите на остров Тенерифе?

Най-популярни и посещавани градове на Тенерифе са Ла Лагуна и Пуерто де ла Круз. В тях ще почувствате всички нюанси на испанския дух.

Ла Лагуна е изпълнен с туристически и културни забележителности испански курорт – архитектурни паметници, дворци и традиционни испански къщи от XVII и XVIII век. Сред тях най-известни са катедралата, църквата Санто Доминго и църквата „Nuestra Señora de la Concepción”, която има много интересен издълбан дъбов таван и изключително красив бароков дървен амвон от XVIII век.

Пуерто де ла Круз е сред перлите на Канарските острови. Фантастичен курорт! Пуерто де ла Круз предлага на туристите невероятни гледки, приказни хотели, чаровно рибарско пристанище, симпатични калдъръмени улички. Курортът има страхотен чар, който е обогатен с най-интересните атракции на остров Тенерифе.

В северозападната част на Тенерифе се намира малкото крайбрежно градче Гарачико. Гарачико има особен релеф и драматична история, заради изригването на вулкана Тревехо през 1706 година, който изсипал огромно количество лава в района и за съжаление обрекъл много хора на нищета. Въпреки тежката съдба, Гарачико има дух – тихи, калдъръмени улички, приятни семейни ресторантчета, традиционна островна кухня, малки църквички и стари сгради в типичен испански стил.

Докато сте в Тенерифе, трябва да видите и Национален парк Тейде, разположен в подножието на връх Тейде – най-високата точка в Испания. През лятото климатът е много сух, което дава силно отражение на пейзажа и докато се разхождате в парк Тейде ще се чувствате сякаш участвате в каубойски филм . От парка до изгасналия вулкан може да стигнете пеша или с лифт. Лифтът ще Ви качи до самия връх, откъдето гледката е зашеметяваща!

Според много туристи, най-колоритната забележителност на остров Тенерифе е Увеселителен парк Лоро. В парка се намира най-голямата и значима колекция от папагали в света! Над 300 вида папагали участват в разнообразни и изключително забавни представления, като в шоуто се включват и делфини, морски лъвове, горили, тигри, шимпанзета, фламинго, костенурки, алигатори и много други атрактивни животни.  Тук се намира и най-големият пингвинариум, в който се поддържа арктически климат.

Сред забавленията, на които си заслужава да се посветите в Тенерифе, са и други два парка – Джънгъл парк и Акваленд Коста Адехе!

В Джънгъл парк ще попаднете в истинска джунгла. Там цял ден ще се наслаждавате на екзотични растения, красиви водопади, храсти и лиани, пещери, езерца. И екзотични животни, пуснати в естествена среда. Много малка част от тях са в клетки, повечето са на свобода и можете да наблюдавате естественото им поведение. За безопасност на посетителите на Джънгъл парк, едрите и опасни животни са разположени в големи ровове.

Акваленд Коста Адехе пък ще Ви вдигне адреналина с чудни водни атракции.

В югоизточната част на Тенерифе е разположен комплекс от шест пирамиди, наречен Гуимар. Пирамидите Гуимар се намират на такова място, на което е ясно, че не е имало селскостопанска дейност. Оттук заключението на учените е, че те са били използвани по-скоро за ритуални обреди. Заради стъпаловидната си конструкция, пирамидите Гуимар в Тенерифе са обект на изключително много теории – може би на много повече, отколкото са другите пирамиди по света.

Тенерифе е същинска лятна приказка. Райско кътче на Земята, в което заслужавате да се потопите!

Как да стигнете до столицата на Тенерифе и как да се придвижвате из острова?

В Тенерифе има 2 летища: Тенерифе Норте “Лос Родеос” (Tenerife North “Los Rodeos) и Тенерифе Сур (Reina Sofia). И от двете летища с автобуси 111 и 450 спокойно можете да стигнете до столицата Санта Круз де Тенерифе, до най-големите градове или до най-големите плажове. А с автобус 343 ще можете да се придвижите от едното летище до другото.

До всички островни градчета е най-удобно да се стига с нает транспорт.

Какви са цените в Тенерифе?

Цената на бензина е по-висока отколкото в София, малко повече от 1 евро – около 1.78 евро. Местната бира обаче не е скъпа и любителите на напитката могат да й се насладят напълно.

Съвети за Български туристи който пътуват до тенерифе със самолет

Ето няколко съвета за български туристи, които пътуват до Тенерифе със самолет:

Проверете дали вашият паспорт е валиден за пътуване до Испания и дали имате необходимите визи, ако е необходимо.

Разгледайте различни уебсайтове за резервации на билети, за да намерите най-добрата оферта.

Ако търсите по-евтини билети, изберете нискотарифна авиокомпания. Обърнете внимание обаче на допълнителните такси и услуги, които може да има.

Вземете си само необходимото багажно пространство, за да избегнете допълнителни такси.

За по-дълги полети, вземете си със себе си нещо за разтоварване, като книга, списание, музика или филм, за да ви помогне да се забавлявате по време на пътуването.

Проверете предварително къде е летището, къде е хотелът и как може да стигнете до него.

Избягвайте да пътувате във връхната туристическа сезона, за да избегнете големи натоварвания на летищата и хотелите, както и по-високи цени на билетите и настаняванията.

Не забравяйте да си вземете със себе си слънцезащитен крем, тъй като Тенерифе е известен с много слънчеви дни.

Подгответе се за температурните разлики, тъй като Тенерифе има различен климат в различните региони на острова.

Ако планирате да се качите на връх Тейде, обмислете да резервирате билети за кабинковия лифт предварително, за да избегнете големи опашки на място.