Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Стокхолм Швеция

Евтини самолетни билети до Стокхолм: Стокхолм – един от най-пленителните градове в Швеция

С чиста съвест ще кажем, че Стокхолм е сред най-пленителните градове в Швеция. Той е тотално опровержение на тезата, че колкото по на север отивате, толкова по-студени стават хората и цялата обстановка.

Напротив!

В Стокхолм ще се натъкнете на сърдечни, любезни и интересни наследници на викингите. И ако подходите с топлина към тях, ще ви потопят в своя магичен скандинавски свят. Освен това, да се разберете с жителите на Стокхолм, да проведете интересен разговор и да научите любопитни неща за тази част на света, въобще няма да е проблем.

Евтини самолетни билети до Стокхолм Швеция
Евтини самолетни билети до Стокхолм

Независимо от образованието си, всички в Швеция говорят английски, понеже учат този език интензивно от малки. Може да ви се стори нелепо, но е по-вероятно в някои части на САЩ да срещнете трудности с комуникацията – особено заради диалектите – отколкото в Стокхолм. Затова отпуснете се и се гмурнете смело в сърцето на Швеция. А това сърце ще ви очарова. Стокхолм е невероятно красиво място. Градът става очарователен през пролетта и лятото, когато температурите са около 25 градуса и е светло чак до 4 часа сутринта. Тази Скандинавска атмосфера обещава незабравима ваканция за всеки запален турист.

Сградите на Стокхолм са много добре поддържани, в меки теракотени тонове, заведенията са свежи и елегантни едновременно, а всяка разходка може да приключва с чаша топло кафе и канелена кифличка. Истинска скандинавска наслада за туриста.

Какво да видите в Стокхолм?

В столицата на Швеция си заслужава да останете поне за седмица, за да вдишате атмосферата й и да разгледате основните забележителности на града.

Сред основните забележителностите на Стокхолм са сградата на Кметството (CityHallStadshused) и най-старият парк в града Кунгстредгорден (Kungsträdgärden). През лятото тук на открито се провеждат различни фестивали и театрални представления. Близо до парка се намира Кралската опера (Royal Opera House). Името е символно за Швеция тъй като изразява силната държавна подкрепа за науката, културата и изкуството в страната. На същия принцип основни културни институции в Стокхолм са Кралският драматичен театър и Кралската политехника например.

Ако сте фенове на музеите, препоръчваме да посетите конкретно два музея в Стокхолм. Най-популярният музей в столицата на Швеция е Музеят Васа (Vasamuseet). В него е разположен военният кораб “Васа”, потънал още при първото си плаване през XVII век. През 1961 г. корабът е изваден и постепенно е реставриран.

Друг популярен музей в Стокхолм е Скансен. Задължително трябва да го посетите, тъй като това е първият музей на открито в света и защото там е събрана цялата история на Швеция. Ако пък сте фенове на съвременното изкуство, посетете Нордическият музей (Nordiska Museet).

По време на туризъм в Стокхолм е рационално да си поставите конкретни туристически цели. Затова ви препоръчваме три изключително прочути туристически дестинации в Швеция и в цяла Скандинавия – Дворецът Дортингхолм, който е включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО; Катедралата Сторкиркан (Storkyrkan); най-старата църква на Стокхолм Ридархолм (Riddarhomskyrkan), която е прочута с гробниците си под земята.

Евтини самолетни билети до Стокхолм
Евтини самолетни билети до Стокхолм

Голяма скандинавска атракция в Стокхолм представлява и леденият бар, където може да опитате коктейли в ледени чаши.

Как да стигнете до центъра на Стокхолм?

Стоклолмското летище Арланда се намира на 7 километра от центъра на Стокхолм. До него може да стигнете с автобуси, заминаващи на всеки 10 минути, а също и с влакове или таксита.

Другото летище на Стокхолм, Скавста, е на 100 километра от града. До центъра на шведската столица, може да вземете автобуси, които се движат на всеки половин час. Самото пътуване с тях отнема един час.

Придвижването в Стокхолм е лесно и удобно. Общественият транспорт на града е много добре организиран и може да стигнете до всяка точка без проблем с автобус, метро, трамвай и градската железница. А по време на всяко пътуване ще се възхищавате на множество скулптури, мозайки и картинни експозиции из Стокхолм.

Какви са цените в Стокхолм?

Заслужава си да опитате стокхолмското кафе – ценено в света не по-малко от италианското еспресо. Кафето в шведската столица струва около 3,5 евро. А хапване в ресторант средно ниво ще Ви излезе около 10 евро. Между другото, в шведските ресторанти в сметката е включена такса „обслужване”.

Евтини самолетни билети до Стокхолм

За да откриете евтини самолетни билети до Стокхолм, Ви препоръчваме да използвате онлайн търсачка за самолетни билети от горното меню. Търсачката ще Ви предоставят най-добрите предложения за самолетни билети до Стокхолм от различни авиокомпании, като можете да филтрирате резултатите според Вашите нужди и предпочитания. Също така, може да проверите сайтовете на конкретните авиокомпании, които летят до Стокхолм, за да видите дали предлагат някакви специални оферти или намаления на цените. Не забравяйте да резервирате билетите си предварително и да следите за промоционални оферти. Желая Ви приятно пътуване!

Съвети за пътуване до стокхолм

Ако планирате да пътувате до Стокхолм, ето няколко съвета, които може да Ви бъдат полезни:

Изберете правилния сезон – Ако искате да посетите Стокхолм през топлия сезон, който е от края на юни до края на август, трябва да знаете, че цените на хотелите и билетите може да са по-високи. Ако пък Ви харесва по-спокойният живот, можете да посетите града и през пролетта или есента.

Разгледайте града пеша – Стокхолм е град с много забележителности, които могат да бъдат разглеждани пеша. Така ще може да се насладите на красивите гледки, които предлага градът, и да се запознаете с местните хора и техният начин на живот.

Използвайте обществен транспорт – Градът има много добре развит обществен транспорт, който е лесен за използване и може да Ви помогне да стигнете до различните забележителности в града.

Опитайте се да опознаете местната кухня – Шведската кухня е богата на вкусове и специалитети, като не трябва да пропуснете да опитате някои от тях, като например месото от елката или канелените ролчета.

Внимавайте с цените – Стокхолм е един от най-скъпите градове в Европа, затова е добре да внимавате с разходите си и да планирате бюджета си предварително.