Меню Затваряне

Самолетни билети до Рим

Ако сте в района, обезателно посетете музея на Ватикана, за да се потопите напълно в специфичната атмосфера на италианската култура. Там ще се насладите на най-голямата колекция в света на изкуството – можете да видите „Сътворението на света“ на Микеланджело, както и множество шедьоври на други световно известни художници.

Евтини самолетни билети до Рим-Италия
Самолетни билети до Рим

В музея любопитни са Римският форум, замъкът Сейнт Анджело, впечатляващият паметник Виториано, увековечавам обединението на Италия и много други антични сгради, попили вековна история.

И забележете: В Рим повечето културни забележителности са НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ за посетители!

Евтини самолетни билети до Рим-Италия
Самолетни билети до Рим

Как да стигнете до центъра на Рим?

Можете да стигнете до центъра на столицата на Италия от двете летища – Фиумичино и Чиампино.

Летище Чиампино се намира на 12 километра. А автобуси от летището до центъра на града тръгват на всеки половин час и това е най-удобният и най-бързият вариант. Билети може да закупите тук TerraVision.

Летище Фиумичино се намира малко по-далеч от центъра на Рим – на 27 км. Два са най-евтините начини за придвижване – с автобус или с влак. Влакът е свързан с метрото, така че, ако ползвате този вариант, трябва да слезете на станция Тибуртина за да се прекачите.

Съществуват няколко начина да стигнете до центъра на Рим от летището. Ето някои от тях:

Метро – От летището Фюмичино можете да се качите на линията FR1 на метрото, която ще ви отведе до станция „Траспортини“, където можете да се прехвърлите на метролиния А и да продължите до центъра на Рим.

Автобус – Можете да използвате автобусните линии на компаниите Terravision, SitBusShuttle или Autostradale, които предлагат превоз от летището до различни части на града, включително до центъра на Рим.

Такси – Има много таксиметрови компании, които предлагат трансфери от летището до центъра на Рим. Моля, обърнете внимание на цените и убедете се, че използвате официални таксиметрови услуги.

Наем на кола – Ако желаете да използвате личен транспорт, можете да наемете автомобил в летището.

Приятно пътуване!

Рим има много добре развито метро, което осигурява  бързо придвижване до центъра и до всички забележителности.

Колко горе-долу ще ви излезе една  разходка в Рим?  

Ако решите да посветите един ден за лежерна разходка в Рим, не пропускайте да изпитате наслада от порция кроасан и италианско млечно кафе – удоволствието ще ви струва около 2 евро. Но имайте предвид, че само транспортът ще ви струва 1,5 евро. По-изгодно излиза, ако закупите тридневен билет. С такъв билет лесно ще покриете важните маршрути в Рим и ще си осигурите пълноценно разглеждане на града.

Евтини самолетни билети до Рим-Италия

Самолети билети до Рим

Можете да намерите самолетни билети до Рим тук в тази страницаили на различни уебсайтове за резервация на самолетни билети, като например kiwi.com, myfly.bg, google flights и други. Цените на билетите обикновено варират в зависимост от авиокомпанията, която предлага полетите, датата на пътуване, наличността на места и други фактори.

Обикновено, най-евтините билети се намират, когато се резервират доста по-рано преди пътуването, но може да има и специални оферти или промоции, които да направят билетите по-достъпни.

Важно е да се обърне внимание на правилата за багаж и другите условия на авиокомпаниите, преди да резервирате билетите.

Успешно пътуване!