Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Порто Португалия

Евтини самолетни билети до Порто, Португалия:Порто е град, изпълнен със специфичния чар на населените места, покрай които минава река. Поречието на река Дуерто в квартал Рибейра в Порто е невероятно подходящо за лежерни разходки. Можете да се насладите на удивителните градски пейзажи от корабче по реката или, защо не, от хеликоптер. Подобни атракции са даже задължителен елемент от една пълноценна екскурзия в Порто.

Евтини самолетни билети до Порто
Порто – едно топло и цветно приключение

Какво да видите в Порто?

Вторият по големина град в Португалия е известен с уличното си изкуство, което се отразява от твърдите средновековни стени. Това изкуство до голяма степен е дело на самоукият графити-художник Хазул Лузах (Hazul Luzah), който с творбите си е внесъл доста разнообразие и цвят. Вдъхнал е нов живот на улиците на града.

Евтини самолетни билети до Порто

За да се насладите напълно на изкуството на Порто, отидете на улица Мигел Бамбарда (RuaMiguelBombarda). Там се намират основните съвременни художествени галерии. Отново на тази улица ще се запознаете с ритъма на Португалия, тъй като там се намират любимите кафенета и магазини на модерните млади хора.

 

Ще ви запознаем и с някои основни туристически обекти в Порто. Сред най-известните църкви в Порто са Катедралата на Порто и Църквата Света Клара. Заслужава си да посетите и сградата Паласио де Болса (PalaciodeBolsa), Кристалния дворец с прилежащите му градини, Статуята на принц Енрике и Къщата на музиката.

Много сгради в Порто – като например Паласио де Болса – са решени в характерния неокласически стил на Португалия. Тази стилова приемственост носи неповторима харизма на града. Очарованието на Порто ще попие напълно в душата Ви, ако отелите време и за разходка по лабиринта от калдъръмени улички и посветите деня си на разглеждане на разнообразни дворци, църкви и къщи с пъстроцветни фасади.

Много цветна ще е разходката в квартал Рибейра (Ribeira). Заради омагьосващото съчетание между уникални цветни къщи и тесни виещи се улички, квартал Рибейра е обявен от ЮНЕСКО за обект с културно и историческо значение.

Освен с всичко досега, Порто се слави и с мостовете си. Символ на Порто е впечатляващият мост Дом Луиш (DomLuis), проектиран от ученик на френския инженер Густаф Айфел.

За лежерна разходка сред природа, може да посетите Парк Сералвеш и Музеят на съвременното изкуство.  А ако искате да се отдадете на шопинг и да купите нещо за спомен от Порто, отидете в търговската част на улица Санта Катарина(RuaSantaCatarina), където ще намерите много магазини с богат асортимент на дрехи и модни колекции.

Ще бъде чудесно, ако екскурзията ви в Порто съвпадне с някой от атрактивните фестивали, които се провеждат целогодишно в града. Всяка година те привличат много туристи, като първенци в това отношение са фестивалът, посветен на Сао Жоао (Свети Йоан) и студентският фестивал Queima das Fitas.

Как да стигнете до Порто?

За да стигнете до Порто със самолет, можете да изберете един от няколкото летища, намиращи се в близост до града.

Летище Порто (Aeroporto do Porto) е основното летище в региона и се намира на около 11 км северно от центъра на града. Там кацаха много международни и национални авиокомпании, включително TAP Portugal, Ryanair, EasyJet и много други. Можете да резервирате билети онлайн чрез търсачка за самолетни билети от горното меню на тази страница .

Освен това, може да използвате летищата в близките градове, като летището на Порту Сант’Яго де Компостела в Испания или летището на Лисабон в Португалия и след това да се придвижите до Порто с автомобил, влак или автобус.

Някои нискотарифни авиокомпании организират екскурзии до Порто с директни полети до летище Франциско Са Карнейро. От летището до центъра на града можете да се придвижите с метро, автобус или такси, като транспорт има на всеки половин час.

Какви са цените в Порто?

В Порто е много изгодно да се купуват дрехи и обувки. Там е по-евтино дори в сравнение с цените в София, а местните португалски напитки са почти безплатни!

Съвети за пътуване до порто

Ако планирате да посетите Порто, ето няколко полезни съвета за вашето пътуване:

Разходете се пеша из историческия център – Порто е познат със своите красиви улички, крепостни стени и мостове. Разходете се пеша из центъра и открийте местната кухня, красивите градини и архитектурата.

Опитайте португалското вино – Порто е известен със своето вино, което се произвежда в региона на Дору. Не пропускайте възможността да опитате някои от местните сортове вино, докато посетите града.

Изследвайте околните райони – Порто е добра отправна точка за изследване на близките райони като Вила Нова де Гая, Брага и Гереш. Там ще откриете много забележителности и красиви гледки.

Не пропускайте музеите – Порто има много музеи, като Музея на портовете, Музея на съвременното изкуство и Музея на хартията. Не пропускайте да посетите някои от тези музеи, за да откриете повече за историята и културата на града.

Използвайте обществения транспорт – Порто има много добре развит обществен транспорт, който може да ви отведе до всяка част на града. Използвайте метрото, автобусите или трамваите, за да се придвижвате лесно и удобно.

Бъдете внимателни с ресторантите – Като турист, може да попаднете на места, където цените са прекалено високи или храната не е толкова качествена. Препоръчително е да се консултирате с местните жители или да проверите онлайн рейтинга на ресторантите, за да намерите добро място за хранене.

Посветете се на едно топло и цветно приключение – посветете се на Порто!