Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Олесун-Норвегия

Евтини самолетни билети до Олесун-Норвегия: Олесун е истинска приказка, разгърната на седем острова. Най-атрактивен е центърът на града, заради феерията от спираловидни кули и пъстроцветни островърхи сгради. Изящните орнаменти, заострените кули, пъстроцветните елементи и сградите, решени в стил Арт нуво ще Ви накарат да се почувствате все едно сте в артистичен замък, разгърнал чара си в цялата местност.

Евтини самолетни билети до Олесун-Норвегия
Евтини самолетни билети до Олесун-Норвегия

Евтини самолетни билети до Олесун-Норвегия:

Цветен норвежки стил Арт нуво (модерн).  Приказна алпийска  природа. Езерца, като искрящи сълзи. Къщички с модерно и характерно излъчване. Това е Олесун – чаровно селище в Норвегия.

Олесун се намира в Южната част на Норвегия, в подножието на Съньоморските Алпи и в самото начало на включения в списъка на ЮНЕСКО вълшебно красив фиорд Гейрангефиорд.

Евтини полети до Олесун, Норвегия

Олесун е уникално място – заради уникалното съчетание от малки и изключително стилни къщички, зеленина, кристално свежо излъчване на фиорд Гейрангефиорд. Атмосферата е сюрреалистична. Сякаш си на друга планета! Която прави и теб друг! Отдайте се на това поредно скандинавско вълшебство като…

Се настаните в някоя от китните къщички на Олесун, направите си ароматен чай и бавно го изпиете на верандата, с поглед, поглъщащ атмосферата навън.  Вече сте част от магията на Олесун – един цветен скандинавски музей под открито небе. Музей, разказващ за един различен начин на живот, за едно различно светоусещане!

В Олесун определено ще попиете огромни порции от артистичната страна на Норвегия!

Какво да видите в Олесун?

Първо си заслужава да се потопите още по-дълбоко в специфичния стил Арт нуво, като посетите “Норвежкия център по арт нуво архитектура”. На фона на автентичен скандинавски декор ще се запознаете с миналото на Олесун и с пътя на града до превръщането му в това скандинавско съкровище, което е днес. В музея Ви очакват много документи, снимки, артефакти, макети, рисунки и филмчета, които ще Ви разведат из историята на развитието на риболовната индустрия, на търговията и на корабостроителството в Олесун. Така ще се докоснете до жизнената енергия, тласкала напред този невероятен норвежки град.

След като посветите ден-два на специфичната атмосфера в Олесун, направете си разходка до близките фиорди – Гейрангерфиорд и Хьорундсфиорд. Панорамата е магична. Очаква Ви невероятна картина, нарисувана със заснежени върхове, дълбоки сини води, страхотни водопади, буйни зеленини. Това е върхът на природната красота в Норвегия. След като го видите, даже може да развиете естетическите си критерии за природна забележителност и да станете много по-взискателни към гледките!

Великолепна гледка Ви очаква и от върховете на планина Аксла. Разходката там е като свеж душ за очите, за мускулите и най-вече за духа.

И след планинската разходка, обратно в града…

Разходете се из Стария град на Олесун. Разгледайте отблизо автентичната архитектура и богатата орнаментика. Потопете се напълно в традиционните норвежки разбирания за красота. На моменти те може да Ви се сторят леко странни, но щом свикнете със стила, ще се отдадете с радост на този различен свят.

Не пропускайте да се разходите и до канала Брозундет. Това е старо рибарско пристанище, което днес е чудесно място за разходка, привличащо както местните, така и туристите. В някогашните корабостроителници и цехове за обработка на риба там, сега се помещават много приятни кафенета, ресторанти, магазини, галерии и квартири. Тъкмо от това място може да закупите нещо за спомен от Олесун.

Докато сте в Олесун, си заслужава да посетите Атлантическата морска градина – един от най-големите аквариуми в Европа. Там на Ваше разположение са 4000 кв. км. закрита площ, заета от огромна аквариумна зала и няколко изложбени зали, плюс още 6000 кв. км. площ с крайбрежна панорама, рибарски щандове, пешеходни трасета, зони за плаж и гмуркане, кафенета и магазини. В Атлантическата морска градина в Олесун ще имате възможност да разгледате типичните спасителни лодки в региона, богат риболовен музей и прекрасен морски парк на Атлантическия океан.

И отново настъпва време за разходка сред природата…

Направете я в Градския парк на Олесун. Запазете сили за всичките 418 стъпала към връх Аксла. Няма да съжалявате, защото отгоре се разкрива страхотна гледка на Олесун и тъкмо тя, а не толкова изкачването, ще Ви остави без дъх. И именно там ще може да направите някои от най-красивите снимки от цялата си екскурзия до Олесун и Норвегия.

Потопете се в алпийска природа, градски стил Арт нуво, фиорди и много цветове – потопете се в Олесун, Норвегия!

Как да стигнете до центъра на Олесун?

Летище Vigra се намира на малко повече от 18 километра от центъра на Олесун. До центъра може да стигнете с автобус в рамките на 25 минути, с кола или с такси. Разписанието на автобусите може да видите тук: Flybussen Алесунд.

Какви са цените в Олесун?

В цяла Норвегия цените са доста по-високи от тези в София и Олесун не прави изключение. Цената на чаша кафе е 4 евро, а вечеря в ресторант среден клас излиза около 21 евро на човек.