Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Малага

Евтини самолетни билети до Малага: Малага е един от най-атрактивните за летен туризъм град в Испания. Съчетава благоприятно географско положение, прекрасен климат, колоритно крайбрежие, галено от лазурни води. Прекрасно място за ваканция в Испания. Това е Слънчевият град Малага!

Какво да видите в Малага?

Веднага след пристигането си в Малага, може да посетите величествената катедрала Gibraltar Castle. От нея се открива чудна гледка на целия град.

Малага

 Строежът на катедралата в Малага започва през XVI-ти век и продължава до XVIII-ти.  Тя е издигната на мястото на джамия, която била построена през управлението на мюсюлманите.

Катедралата в Малага била замислена с две кули, но заради недостиг на средства остава само с една. Оттам идва и прозвището й La Manquita, което в буквален превод означава “едноръката жена”.

Също така, в Малага е интересно да се види CasaNataldePicasso – музей, издигнат в чест на Пабло Пикасо, на мястото където е роден  великият художник.

Други интересни за туристи забележителности в Малага са Музей Кармен Тисссен, Музей на модерното изкуство, стъклото и кристала,  трите музея Бонсай, Арабските орнаменти на крепостта Алкасаба, flamingos Favorite at the Fuente de Piedra lake

Ще намерите много интересни места и в местностите Torcal de Antiquera park и Amous throughout Spain Nerja caves.

Как да стигнете до Малага?

Летището на Малага е на 8 километра от центъра на града. Щом кацнете, може лесно да стигнете до центъра с градския транспорт. Опциите за придвижване са:

  • с автобус
  • с влак
  • с такси
  • с кола под наем

Автобусната спирка се намира на Терминал 3, а автобусът може да ви откара не само до центъра на Малага, а и до други части на града. Подробна информация ще намерите тук: Aena

Какви са цените в Малага?

 В сравнение със София, в Малага цените са приблизително същите или малко по-ниски. Едно хранене в ресторант от среден клас ще ви струва 7 евро, а кафето – 1,40 евро. Не пропускайте да опитате популярните в цял свят сладки вина на Малага. Те са изключително подходящи за подарък на близък човек.

съвети за пътуване до малага

Ето няколко съвета за пътуване до Малага:

Изследвайте предварително забележителностите, които искате да посетите, и планирайте маршрутите си. В Малага има много красиви забележителности, включително музеи, плажове и исторически забележителности, които можете да разгледате.

Обърнете внимание на местните обичаи и култура. В Испания има много традиции и обичаи, които може да не са известни на всички. Например, в Испания обикновено хората обядват по-късно от обичайното време в други страни.

Изберете подходящо време за посещение. Лятото може да бъде много горещо и туристическият сезон може да бъде много оживен. Пролетта и есента са по-спокойни времена за посещение и могат да бъдат по-приятни.

Опитайте се да научите някои основни фрази на испански език. Местните жители обикновено говорят испански, а владеенето на някои основни фрази може да бъде полезно, особено при комуникация с местните хора.

Не забравяйте да опаковате подходящи дрехи за времето. В Малага може да бъде много горещо през лятото, но дори през пролетта и есента могат да има вариации в температурата. Опаковайте леки дрехи, но и дрехи за по-хладни вечери.

Опитайте се да опаковате плажните си неща, ако планирате посещение на плажа. Малага има много красиви плажове, където можете да прекарате свободното си време.

Бъдете внимателни с ресторантите и кафенетата, където ядете и пиете. В Испания има много добри ресторанти, но има и някои, които може да не бъдат толкова добри.

Самолетни билети до малага

Можете да намерите самолетни билети до Малага използвайки търсачката за самолетби бикети от горното меню. В зависимост от предпочитанията ви за авиокомпании, маршрути и дати, може да се намерят различни цени. Препоръчва се да се търсят билети преди време, за да се намерят по-изгодни оферти.

Посетете Малага! Разходете се до Слънчевия град!