Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Лондон

Евтини самолетни билети до Лондон-Изкарайте една шикозна и много стилна ваканция в сърцето на Великобритания!: Според статистика, водена от една от най-големите компании за транзакции в света, вече в продължение на 5 години Лондон привлича най-много туристи. В проучването се посочва, че 18 милиона души са били поне за една вечер в Лондон.

Подобни резултати Лондон определено заслужава да получава. И те никак не са изненадващи. Защото столицата на Англия е изключително атрактивна и престижна туристическа дестинация. А от ваканцията в Лондон лъха на шик, стил, чар. Дори и когато вали. Тогава към очарованието се добавя и сладка меланхолия.

Посетете Лондон. Изкарайте една шикозна и много стилна ваканция в сърцето на Великобритания!

Евтини полети до Лондон

Какво да видите в Лондон?

Туристи от цял свят целогодишно се потапят в атмосферата на този популярен, динамичен и чаровен посвоему европейски град. Една от основните забележителности в Лондон, цел на повечето туристи, е площад Трафалгар (Trafalgar Square).

Евтини полети до Лондон

Площад Трафалгар в Лондон е най-известният площад на града. Прочут е и в цяла Европа. Намира се в централната част на английската столица и е посветен на епичнатабитка при Трафалгар, в която британските войни извоювали ключова победа над наполеонските войски. И ако обичате да се зареждате със специфичната енергия около историческите забележителности, посетете площад Трафалгар в Лондон, който е напоен със славна история. Ще почувствате силата на Английските войни, увековечена в колоната на Нелсън, която е сякаш охранявана от величествени статуи на четири горди лъва.

Евтини самолетни билети до Лондон

Отново ако сте любители на местата, пълни с история, интерес за Вас ще представлява Уестминстърското абатство в Лондон. Днес Уестминстърското абатство е сред най-ценните пазители на британската история и се посещава от милиони туристи годишно. В него са погребани много значими личности от историята на Великобритания, като за поетите посветен специален ъгъл – Ъгъл на поетите – където се съхраняват мощите на творци като Чарлз Дикенс, Джефри Чосър, Ръдиард Киплинг… Специални мемориални плочи имат Шекспир, Джейн Остин, Емили Бронте.

Евтини самолетни билети до Лондон

Уестминстърското абатство в Лондон е едно наистина напоено с история и култура място!

Друга част от историята и културата на Великобритания е начинът на живот на монарсите. Ако искате да се докоснете до атмосферата, в която са живели и живеят монарсите на Великобритания, посетете Бъкингамския дворец. Независимо, че интензивно се използва за официални приеми, събития и церемонии, Бъкингамският дворец в Лондон е отворен и за посетители, когато кралицата отсъства.

Лондон

Дворецът е построен преди около 300 години и разполага със 775 стаи, 19 церемониални зали, 52 кралски спални, 188 спални за служители, 92 офиса и 78 бани. Разходката в него ще Ви накара да се почувствате като истински благородници. Огромната площ на Бъкингамския дворец е осеяна с картини, изящни скулптури, рядък порцелан, златни и сребърни изделия и орнаменти, скъпи бижута.

Евтини самолетни билети до Лондон

Ако посетите Бъкингамския дворец в Лондон, ще си подарите една истинска благородническа разходка. Отделете специално внимание на приказната му градина – която е най-голямата частна градина в Лондон. Накрая може да наблюдавате смяната на кралската стража, която се случва всеки ден точно в 11 часа.

Лондон

Интересно място в Лондон е и гара Кингс Крос Сейнт Панкрас. Станцията е легендарна част от историята на инфраструктурата на Англия. През нея са се движили много интензивно влакови композиции, захранвани с дърва и въглища, което създавало огромно количество пушек. Това количество застрашавало живота на пътниците и се превърнало в мощен стимул за технологичен пробив. Така се създава специален резервоар за пушек, който бил инсталиран в задната част на локомотива.

Евтини самолетни билети до Лондон

Възникнал обаче нов проблем. Резервоарите много бързо се задръствали и трябвало да се изпразват. Затова се отворили специални шахти, които били замаскирани като къщи без покриви, за да изглеждат по-естетично. Това обаче прекалено разширявало площта на линията. Така се родил нов стимул за иновация на лондонското метро, който донесъл неговата…

Електрификация! През 1900 година започват да се поставят релси, по които тече 600 V електричество. Това дало възможност, освен чисто, лондонското метро да стане и безшумно. А за да захранват метрото на английската столица, собствениците правят нов технологичен пробив. Създават най-голямата електроцентрала в света – „Lots Road Power Station”

Ключова туристическа атракция в Лондон е и Лондонското око. Още го наричат Колелото на века и представлява най-голямото виенско колело в света! Лондонското око се посещава от около 3 милиона души годишно и е особено атрактивно със своите 32 подобни на яйце капсули за пътниците. Всяка от тези капсули тежи цели 10 тона и може да събере 25 човека. Интересният момент е, че всяка капсулата е много просторна и можете да се разхождате вътре и да наблюдавате от различни ъгли впечатляващия пейзаж, който се разкрива, щом се изкачите на достатъчна височина.

Естествено, по време на екскурзията си в Лондон не бива да пропускате да разгледате отблизоБиг Бен. Биг Бен е невероятната кула с часовников механизъм в Лондон, която е център на най-грандиозните спектакли в града. Биг Бен обикновено е основен елемент от тържественото посрещане на Новата година в Англия. Часовниковата кула има 4 циферблата, в основата на всеки от които е поместен надпис на латински:  Domine salvam fac Reginam nostram Victoriam Primam“ – „Боже, пази нашата кралица Виктория I“.

За да добиете възможно най-широка представа от културното наследство на Лондон, местните туристически водачи препоръчват да посетите катедралата Сейнт Пол, Природонаучния музей, Музей Виктория и Алберт, галерия Тейт Модерн, Британския музей и Музея на Шерлок Холмс. Интересни и много богати галерии има из цял Лондон.

А накрая на всяка разходка в Лондон се отдайте на прекрасните паркове на града. Британската столица е прочута с красивите си и безупречно поддържани паркове, в които ще се насладите на приказни цветя, великолепни градини и весело чуруликане на птички.

Как да стигнете до центъра на Лондон?

Лондон има 4 летища – Хийтроу, Гетуик, Станстед, Лутън. От всички летища тръгват автобуси до центъра на Лондон, а общественият транспорт в града е изключително развит.  Придвижването в града е особено удобно, заради модерните, двуетажни, червени автобуси, които са популярен символ на Лондон.

Ако шофирате из Лондон, не забравяйте, че движението на транспортните средства е в лявата лента – обратно на движението в София.

Какви са цените в Лондон?

В Лондон цените са по-високи, отколкото в София. Един билет за градския транспорт струва 3,4 евро, а на чаша лондонско кафе може да се насладите срещу средно 3 евро.

Посетете Лондон при първа възможност. Изкарайте една шикозна и много стилна ваканция в сърцето на Великобритания!

Гренландия е чудно кътче за устремения към приключения турист!

Ваканцията в Дания ще Ви прероди! Затова не я отлагайте безкрайно! Издебнете точния момент, възползвайте се от евтините полети до Дания и изградете ваканционните си мечти – от милион тухлички лего и милион вълшебни гледки!

Съвети до пътуване до лондон

Ако планирате да посетите Лондон, ето няколко полезни съвета за вашето пътуване:

Проверете дали ви трябва виза за влизане в Обединеното кралство. Гражданите на много страни, включително България, могат да пътуват до Лондон без виза за престой до 6 месеца.

Резервирайте хотел или хостел предварително, за да избегнете по-високите цени и да гарантирате си удобно място за настаняване.

Използвайте обществения транспорт, като метрото или автобусите, за да се движите по града.

Купете Oyster карта за обществения транспорт, за да спестите пари и да се движите по-удобно.

Посетете най-известните забележителности на Лондон, като Биг Бен, Лондонско Око, Букингамската палата, Британския музей и други.

Опитайте някои от традиционните ястия на Лондон, като fish and chips, pie and mash или sunday roast.

Бъдете внимателни, когато се движите в голямите тълпи на хора, особено на забележителностите и в метрото.

Предпазете се от кражби, като държите внимание на личните си вещи и не оставяте ценности без надзор.

Спазвайки тези съвети, може да направите вашето пътуване до Лондон приятно и безпроблемно.

Евтини самолетни билети до Лондон