Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Кос-Гърция

Евтини самолетни билети до Кос-Гърция: Открийте едно недооценено ваканционно съкровище – остров Кос

Само на около 3 морски мили от бреговете на Мала Азия се намира едно недооценено ваканционно съкровище – китният гръцки остров Кос. Остров Кос е сред най-колоритните курорти на Гърция и наистина заслужава повече внимание като туристическа дестинация. Той запазва очарованието на ваканцията в тази част на света, чрез изобилие от задължителните елементи на вълшебното лято: приказни плажове, слънчеви пейзажи, пъстри и посвоему екзотични селца. Истинска лятна приказка.

Евтини самолетни билети до Остров Кос-Гърция
Евтини самолетни билети до Остров Кос

Какво да видите на остров Кос?

Ако имате щастието да отидете на ваканция на остров Кос, отделете време да разгледате някои от популярните забележителности, с които е известна тази туристическа дестинация. Например Храмът на Асклепий!

Храмът на Асклепий е древно светилище, посветено на бог Асклепиий – богът на изцелението. Сградата е известна още като асклепион, което на старогръцки означава храм-светилище, обикновено построено в близост до лечебни извори. И тъй като асклепионите са духовно свързани с цялата  древногръцка култура, храмът в Кос е най-известният туристически обект на острова.

Евтини полети до Остров Кос Гърция

Гръцкият философ Хипократ също е получил заслуженото признание на остров Кос. Там може да посетите Хипократовата ботаническа градина и Музея на Хипократ. Не пропускайте и Дървото на Хипократ – според много хора, именно то е перлата сред забележителностите на остров Кос.

Остров Кос-Гърция

Дървото на Хипократ е обгърнато с древногръцка символика! Според легендата, преди 2400 години, то е засадено лично от Хипократ, а под сянката му философът редовно изнасял лекции на учениците си. Затова цялата местност е наситена с аромата на гръцката култура.

Друга популярна забележителност на остров Кос е Замъкът на рицарите. Замъкът на рицарите датира от XV век, като до днес е запазена значителна част от крепостните му стени. Гледката към тях е прекрасна! Заслужава си да й отделите един следобед!

Ако търсите места за лятно забавление и блажена почивка на остров Кос, препоръчваме Ви парк Зия. Представлява малко селище, решено в типичен гръцки стил и изпълнено с къщички, изпъстрени с омагьосващото съчетание от снежно-бели варосани фасади и ярко-сини покриви – като в Санторини. Ако посетите парк Зия в приятен слънчев ден, ще си прекарате наистина чудесно, разхождайки се по уютни, тесни улички и пълнейки очите си с природна красота. Накрая на разходката можете да си направите романтична вечеря в типична гръцка таверна, придружена с прекрасно бяло вино и разкошен залез! Почивката на това място ще Ви зареди с енергия за цяла година напред.

Как да стигнете до центъра на остров Кос?

Летище Кос се намира на 27 километра от центъра на острова. Може да вземете автобус, който първо отива до градчето Мастихари, а след това тръгва към централните части на Кос. Но имайте предвид, че трябва да се консултирате с местните, защото разписанието на автобуса се променя всеки месец.

Заслужава си да наемете кола за времето на Вашия престой. Няма да е скъпо, а ще сте по-независими от градския транспорт и ще можете да разгледате остров Кос, както на Вас Ви се иска.

Какви са цените на остров Кос?

Малко по-високи са от тези в София. Един обяд на остров Кос ще Ви излезе около и малко над 9 евро, а чаша кафе – 2,5 евро.

Остров Кос не е сред най-популярните курорти на Гърция. Но той е едно недооценено ваканционно съкровище! И ще ви очарова с пъстри и живописни селца, екзотични пейзажи, приказни води и много слънчеви забавления! Затова…

Пътуване до кос със самолет

Пътуването до Кос със самолет е удобен и бърз начин за достигане на тази гръцка островна дестинация. Полетите от България до Кос са на разстояние от около 800 км и продължават около 1 час и 30 минути.

Най-близкото летище до Кос е „Кос Ипократес“ и се намира на около 26 км от град Кос. Летището е доста добре свързано с различни европейски градове и на него кацат международни и вътрешни полети.

Преди да пътувате, е важно да се уверите, че притежавате всички необходими документи за пътуване и влизане в Гърция. Това включва паспорт или лична карта, както и евентуално тест за COVID-19 или ваксинационен сертификат.

Също така, е добре да проверите правилата на авиокомпанията, с която пътувате, относно багажа и други изисквания за полета. Не забравяйте да пристигнете на летището достатъчно рано, за да можете да се регистрирате, да предадете багажа си и да минете през контрол на сигурността.