Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Киев Украйна

Самолетни билети до Киев: Град Киев е икономически и културен център, както и столица на Украйна. Разположен е на брега на река Днепър и се слави като един от най-древните градове на Европа.

В Киев има много исторически забележителности и културни паметници, които заслужават внимание.  Готическата и барокова архитектура на сградите също носи характерен дух и обещава запомняща се екскурзия.

 

Затова направете план да отидете в Киев и да опознаете духа му. В този план включете разбира се най-емблематичните забележителности на столицата на Украйна.

Евтини самолетни билети до Киев Украйна

Какво да видите в Киев?

Още с пристигането си в Киев посетете катедралата Света София, обявена за обект на културното наследство под закрилата на ЮНЕСКО. Това ще Ви осигури много ярки първи впечатления от украинската столица.

Катедралата Света София изглежда впечатляващо. Екстериорът й е решен в много интересна комбинация от бяло, златисто и зелено, а интериорът е изпълнен с безброй прекрасни стенописи и мозайки.  Безспорно обаче, от архитектурна гледна точка, най-впечатляващият елемент от катедралата в Киев е 70 метровата камбанария, изградена през XVIII век.

Евтини самолетни билети до Киев

Много живот има по главната улица на Киев “Крещатик”. Това е украинският еквивалент на Витошка или на Шанз Елизе. Улица “Крещатик” е основната артерия на града, в която кипи живот. Изпълнена е с огромни и красиви сгради в стил “Art modern”, луксозни магазини, атрактивни кафенета, исторически паметници и красиви фонтани.

Киев

Сред най-ценните културни забележителности на Киев е Голдън Гейт. Представлява композиция от древни укрепления, построена от камък. Близо е и църквата Гейт, която напомня на посетителите, че Киев е един много християнски град.

В Киев има и много музеи, посветени на значими исторически събития. Някои от тях са Националният музей по история на Великата отечествена война, Националният музей на изкуствата, Музеят Чернобил. Археологическият музей. На музеите в Киев си заслужава да посветите няколко дни.

Много интересен е манастир Печерска Лавра в Киевнаричан разговорно Лаврата. Този манастир е един от водещите центрове на православното християнство в Източна Европа и също е обявен за обект на културното наследство под закрилата на ЮНЕСКО.

А за да се насладите на водни забавления, плажове и купон отидете в Хидропарка в Киев.

Как да стигнете до центъра на Киев?

Столицата на Украйна има 2 летища: Бориспол и Жуляни.

От Бориспол до центъра на Киев са 28 километра и може да стигнете с автобус, тролей или такси. Повече информация ще намерите тук: KBP Transfer.

От летище Жуляни до центъра на Киев можете да стигнете с автобус, тролей и такси. Повече информация ще намерите тук: Airport Transfer.

Какви са цените в Киев?

Цените в Киев са сравнително ниски – дори сравнени с тези в София. Едно нормално хранене ще Ви излезе около 4,5 евро, кафето струва по-малко от 1 евро, а билет за градския транспорт – 17 цента.

Посетете град Киев – потопете се в атмосфера, изграждана с векове. Потопете се в очарованието на един от най-древните градове на Европа!

Съвети за пътуване до киев

Ако планирате да посетите Киев, ето няколко полезни съвета за вашето пътуване:

Проверете дали ви трябва виза за влизане в Украйна. Гражданите на много страни, включително България, могат да пътуват до Украйна без виза за престой до 90 дни.

Пътувайте в извънсезонни периоди, за да избегнете големите туристически групи и по-високите цени.

Изберете удобен хотел или хостел в централната част на Киев, за да можете лесно да посетите главните забележителности на града.

Пътувайте с обществен транспорт като метро, автобус или тролейбус, за да спестите пари и да се движите лесно из града.

Опитайте се да научите някои думи на украински език. Въпреки че в Киев много хора говорят английски език, украинският език е официален и много полезен при комуникацията с местните жители.

Не пропускайте да посетите забележителностите на Киев, като Софийският собор, Печерските лаври, Золотите ворота и многото музеи и галерии в града.

Опитайте някои от традиционните украински ястия, като борщ, пироги, вареници и сало.

Бъдете внимателни и предпазливи, когато се движите в нощния живот на Киев, особено в центъра на града.

Спазвайки тези съвети, може да направите вашето пътуване до Киев приятно и безпроблемно.