Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Дъблин

Евтини самолетни билети до Дъблин: Дъблин – сърцето на изумрудения остров

Наричат Ирландия с поетичното прозвище Изумрудения остров. Причината е приказно красвата природа, пряк резултат от климата и географското положение на острова. И може би отчасти и заради тази красота, исландците са мили, сърдечни и гостоприемни хора, които наистина знаят как да се веселят.

А Дъблин, Дъблин е столицата на Ирландия. Дъблин е сърцето на изумрудения остров. И определено има какво да предложи на гостите. Най-вече неповторима атмосфера. Също така и редица колоритни забележителности.

Евтини самолетни билети до Дъблин
Евтини самолетни билети до Дъблин

Какво да видите в Дъблин?

Със своята величествена архитектура Средновековният Дъблински замък (Dublin Castle) се смята за един от най-важните и атрактивни исторически обекти в цяла Ирландия. Замъкът е забележително произведение на ирландската култура, защото съчетава едновременно няколко стила на строителство.

Евтини самолетни билети до Дъблин

И тъй като Ирландките замъци са важна част от местната култура и история, ще споменем още един – Бларни Касъл, известен със забележителния Бларни Стоун. Наричат го Замъкът на красноречието и привлича туристи от цял свят.

 Ще спечелите незабравимо изживяване, ако посетите Аранските острови, разположени в западната част на Ирландия. Интересни са също и т. н фортове. Представляват изумителни каменни крепости са много интересна част от праисторическата архитектура. Най-много си струва да се видят Черният Форт (Black Fort) и форт Дън Ангъс (Dún Aengus). Концентричните стени на форта вече до голяма степен са се срутили, но запазените правят страхотно впечатление.

Евтини самолетни билети до Дъблин

Ако сте фенове на пейзажите, посетете Скалите на Мохер и Кулата на О’Брайн. Великолепните гледки на тези места привличат хиляди туристи. Те са една от най-впечатляващите природни забележителности в Ирландия.

Сред най-известните туристически дестинации в Ирландия са и долината Глендалоу (Glendalough) и Абатство Кейлмор (Kylemfre Abbey). Абатство Кейлмор е известно със своята архитектура и приказните си градини.

 В случай, че тръпнете да видите автентична келтска катедрала, посетете Скалата Кашел. Тя представлява потънала в руини голяма келтска катедрала, която се намира до град Кашел, която през 12 и 13 век е служила като традиционно седалище на царете.

Как да стигнете до центъра на Дъблин?

Дъблинското летище се намира на 10 километра от центъра на града. До центъра може да стигнете с автобус, такси или кола под наем. Разписанието на автобусите от летище в Дъблин до центъра на града можете да намерите на DublinBus.

Какви са цените в Дъблин?

Ако посетите Ирландия, задължително трябва да опитате прочутото ирландско кафе, ароматизирано с уиски и сметана. Ще Ви струва около 4 евро. Еднократен билет за градския транспорт пък струва 2,60 евро.

Ако имате нужда от информация за полетите между София и Дъблин, ето някои от най-известните авиокомпании, предлагащи полети между двата града:

Ryanair: Предлага директни полети между летище София и летище Дъблин няколко пъти седмично.
Wizz Air: Тази авиокомпания също предлага директни полети между София и Дъблин един или два пъти седмично.
Aer Lingus: Тази ирландска авиокомпания предлага полети от Дъблин до София с един прекъсване, обикновено в Лондон.

Трябва да проверите конкретните дати и цени на билетите, тъй като те могат да варират в зависимост от датата на пътуване и наличността на места. Надявам се, че това ще ви бъде полезно! За да резервирате самолетни билети до дублин може да използвате търсачката за самолетни билети от горното меню.

Съвети за пътуване до дъблин

Ето няколко съвета за пътуване до Дъблин:Планирайте пътуването си предварително: Преди да заминете, препоръчваме ви да планирате маршрута си, да резервирате хотел и да изследвате основните забележителности, които искате да посетите. Така ще се уверите, че ще прекарате приятен и безпроблемен престой в града.

Облечете се удобно и топло: Климатът в Дъблин може да бъде доста променлив, дори през лятото. Поради това е препоръчително да се облечете с топли дрехи, особено ако посещавате града през есента или зимата.

Опитайте традиционната ирландска храна: В Дъблин има много ресторанти, където можете да опитате традиционни ирландски ястия като говеждо с тъмен соус и картофено пюре, супа от риба и овчарска питка.

Посетете забележителностите: Дъблин е известен с многобройните си забележителности, като например Гуйнес Биър Фактори, Темза, Замъкът на Дъблин, Крикет фийлд, Националната галерия на Ирландия и други. Не забравяйте да посетите тези места по време на престоя си в града.

Използвайте обществения транспорт: В Дъблин има много обществени транспортни средства, като автобуси, трамваи и метро, които могат да ви отведат до всички забележителности в града. Можете да купите карта за обществения транспорт, която да ви улесни при пътуването в града.

Ботаническият парк в Дъблин

Ботаническият парк в Дъблин е една от най-известните забележителности на града и е много популярна туристическа атракция. Той е намира на около 5 километра североизточно от центъра на Дъблин и се състои от няколко различни градини, включително Градина на стъклените къщи, Градина на парадоксите, Градина на Чуските, Градина на Виктория и други.

Ботаническият парк е основан през 1795 г. и е един от най-старите ботанически градини в света. Тук можете да се насладите на красивите градини, различни растителни видове, птици и други животни. В парка има множество алеи за разходка, като и малки водни пътища и мостове.

Особено интересни са градината на стъклените къщи, която има различни видове тропически растения, и Градината на парадоксите, където можете да видите различни видове растения, които са изключително редки и трудно наблюдавани.

Ботаническият парк в Дъблин е място, което определено струва да посетите, особено ако сте любител на растителния свят или просто търсите спокойно и красиво място за разходка.

Посетете Дъблин! Усетете пулса на сърцето на изумрудения остров!

Евтини самолетни билети до ирландия | Полети до дъблин | ryanair евтини самолетни билети райнер | Пристигащи самолети от дъблин до софия | Райнер Самолетни билети дъблин бургас | Полети варна дъблин