Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Гран Канария

Евтини самолетни билети до Гран Канария: – захласващо разнообразие от екзотични пейзажи:  И най-приказният пейзаж може да омръзне. Затова ваканцията е най-освежаваща, когато пейзажите и изживяванията се сменят. Така не остава време на съзнанието да свикне. Така се поддържа магията на захласа.

Именно тя прави ваканцията наситена с блаженства.

И точно такава ваканция Ви очаква на Гран Канария – вторият по големина сред Канарските острови.

Евтини самолетни билети до Гран Канария

Заради коренно променящите се пейзажи буквално на няколко километра, наричат остров Гран Канария “Континент на миниатюра”. Едва си попил цялата екзотика на даден пейзаж, когато, зад ъгъла, те “плисва” екзотиката на друг. Това ще Ви накара да сте в непрестанен ваканционен захлас, ще държи сетивата Ви изострени за естетичното и ще Ви извади извън усещането за време. Сякаш магията просто се случва в някакво паралелно измерение и всичко е един вълшебен момент, който продължава и продължава и продължава…

Сякаш всеки ден сте на ваканция на ново място! Сякаш всеки ден от ваканцията е първи!

Това е неповторимото очарование на ваканцията на остров Гран Канария. Очарование, рисувано от разнообразни вулканични форми, тропически гори, прелестни плажове, планински хребети, бананови плантации, пясъчни дюни, създаващи илюзията, че си в Сахара, палми, колоритни улички, самобитни постройки. Всички цветове на лятната ваканция са събрани на остров Гран Канарая и са изкусно композирани от страстен художник.

И въпреки многообразието от екзотични летни очарования, които Ви очакват на всяка крачка, нека Ви насочим…

Какво да видите на Гран Канарая?

Горещо препоръчваме да посетите Дюните на Маспаломас. Представляват впечатляващо поле от пясък, обхващащо 4 квадратни километра. Намират се в южната част на Гран Канария и са се образували от кораловите рифове, които представляват фини зрънца варовик, смлени от действието на ледниците и натрупани от океанските течения. Резултатът – величествени пясъчни дюни! Уникалното на местността е, че под въздействието на вятъра огромната пясъчна шир променя облика си непрекъснато.

Самото градче Маспаломас също носи свое очарование. Там ще се насладите на много разнообразни хотели и ресторанти, огромно игрище за голф и прекрасно крайбрежие, където може да практикувате сърф, подводно гмуркане, уиндсърф.

Наблизо е и Aqualand Maspalomas. Там буквално ще се гмурнете във водни забавления.

Също в района може да се насладите на уникалните атракции в Palmitos Park. Ще може да наблюдавате атрактивно шоу с делфини, да се наслаждавате на обкръжението на екзотични палми и да разгледате отблизо разнообразни животни – риби, папагали, делфини, орли…

Страхотно място за почивка на Гран Канария е курорта Пуерто де Моган. Намира се в най-западната част на южното крайбрежие на остров Гран Канария и предлага на туристите живописно пристанище, очарователно рибарско селце, златисти плажове, много възможности за гмуркане и разнообразие от вкусни рибни ястия. В Пуерто де Моган ще се насладите на прекрасни плажове, възможности за гмуркане с шнорхел и опознаване на подводния свят отблизо,  риболов. Специална атракция там са разходките с лодка или подводница и възможността да практикувате дълбоководен риболов.

Щом слънчевите лъчи затанцуват в летните дни, все отнякъде сте чували някой бодър глас да пропява “Чикоо, от Пуерто Рикоо…” Пуерто Рико заслужава да бъде възпяван. Курортът е лятна приказка, екзотична мечта, приключенски блян! Пуерто Рико де Гран Канария е компактен и изключително привлекателен курортен град, специално изграден за туристи. Всичко в него е лятна ваканция. Състои се от два отделни курортни комплекса, които са свързани и формират собствена урбанизирана курортна територия, която е магнит за немски, британски и скандинавски туристи. Там цари лежерен ритъм на живот, който в комбинация с приказния климат създава отлични условия за почивка.

Сред културните забележителности на Гран Канария са църквата Хуан Батиста, Къщата-музей на Христофор Колумб – в която може да разгледате разнообразни модели кораби, навигационни средства, карти и други експонати – Старият град Лас Палмас  и катедралата Санта Ана.

Заминете за Гран Канария и се отдайте на захласващо разнообразие от екзотични пейзажи!

Как да стигнете до центъра и плажовете на Гран Канария?

От летището може да стигнете до всички градове на Гран Канария с градски транспорт или кола под наем. Автобуси от летището в Лас Палмас до културния център и всички плажове на Гран Канария минават по няколко пъти на ден. Според Вашата дестинация, може да разчитате на директен превоз от автобуси 60, 66, 90, 91, 5. А от пристанището на Лас Палмас с ферибот може да стигнете до различни острови – като Лансароте например.

Какви са цените в Гран Канария?

Цените в Гран Канария са сравнително ниски. Струва си да се придвижвате с автомобил под наем, цените на горивата са ниски, а дрехите и обувки са по-евтини, отколкото в други европейски страни и курорти. Затова възползвайте се от възможността да пазарувате от магазините на Лас Палмас.Съвети за пътуване за Гран Канария

Чартърни полети до канарските острови | Летище на канарските острови | Проверка на полет wizz air | Отменени полети испания | Забрана за полети до испания | София тенерифе | Спрени полети до испания | Полети до испания