Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Варшава

Евтини самолетни билети до Варшава Полша:  Докоснете се до духа на днешна Варшава

Днес Варшава е оживен, модерен и живописен град. Днес столицата на Полша съчетава бляскави небостъргачи, луксозни ресторанти и елегантни клубове с реставрирани и съвестно поддържани исторически сгради, които припомнят моменти от славната история на страната.

Варшава е един доста любопитен и чаровен град в Европа

Евтини самолетни билети до Варшава
Евтини самолетни билети до Варшава

 Какво да видите във Варшава?

Сред най-старите и популярни исторически забележителности на Варшава е Кралският дворец. Той е и най-големият и значим исторически паметник на цяла Полша.

Кралският дворец във Варшава е строен в периода 1598-1618 година по време на управлението на полския крал Сигизмунд III Васа. През годините, дворецът е бил резиденция на много полски монарси.

Друга гордост на Варшава е забележителната готическа катедрала “Св. Флориан”. Свети Флориан е патрон на Полша и на Северна Австрия. Той се счита за патрон и на няколко професии – пожарникари, пекари, металурзи и коминочистачи.

Докато се разхождате из Варшава, може да посетите площад “Пазар на стария град” (Rynek Starego Miasta). Намира се в сърцето на стария град и се отличава с неповторима атмосфера. В района ще се нагледате на ресторанти, кафенета и магазини и ще се разходите по колоритни околни улички, изпълнени със средновековни сгради. Атмосферата е неповторима!

Непременно се разходете и в огромния парк Лаженки (Lazienki). Заради Двореца на водата, Паметника на Шопен, многобройните скулптури и прекрасните градини, паркът е любимо място за почивка, както за гражданите на Варшава, така и за туристите.

Друг очарователен парк във Варшава е този в околността на двореца Виланов. Дворецът е построен през последните години на XVII век, изпълнен е в бароков стил и е разширяван на няколко пъти от неговите собственици. Днес той е сред най-ценните паметници на полската национална култура.

В полската столица има и доста интересни музеи – музей на влака, музей на карикатурата, музей на Шопен, музей на туризма и др.

Как да стигнете до центъра на Варшава?

От летище Фредерик Шопен до центъра на Варшава може да стигнете с обществен транспорт. Подробна информация ще намерите тук:  : Public Transport

От летище Модлин до центъра на полската столица може да стигнете с автобус. Повече информация ще намерите тук: Modlin Bus

 Какви са цените във Варшава?

В ресторантите на Варшава, цените са приблизително същите, както в София. Вечеря в ресторант от среден клас ще Ви струва приблизително 5 евро. Чаша кафе пък е около 2 евро. Един билет за обществения транспорт струва малко повече от 1 евро, а цените на хранителните стоки са горе-долу същите като в София, дори и по-ниски.

Докоснете се до духа на днешна Варшава! 

Евтини самолетни полети до Варшава

Можете да намерите евтини самолетни билети до Варшава, като проверите различни авиокомпании използвайки търсачка за самолетни билети от горното меню на тази страница, които предлага сравнение на цените. Някои. Вариантите за нискотарифни авиокомпании, които летят до Варшава, включват Wizz Air и Ryanair. Възможно е да откриете по-ниски цени, ако резервирате билетите си няколко месеца предварително или ако пътувате извън високия сезон на туризма.

Разписание на полети софия варшава

Ето няколко редовни полета от София до Варшава:

Wizz Air: полети два пъти седмично във вторник и събота
LOT Polish Airlines: полети всеки ден

Bulgaria Air: полети два пъти дневно, с изключение на събота
Моля, имайте предвид, че това разписание може да бъде променено в зависимост от сезона и други фактори. Затова е препоръчително да проверявате актуалното разписание на сайтовете на авиокомпаниите или на сайтовете за резервации на билети.

Времетраенето на полета между София и Варшава обикновено е около 1 час и 50 минути. Отметнете, че това може да варира в зависимост от разписанието на полетите, времето на спиране и други фактори.

Съвети за пътуване до варшава-Евтини самолетни билети до Варшава

Ето няколко съвета за пътуване до Варшава:

Подгответе се за изменчивото време. Варшава може да бъде много студена през зимата, така че трябва да се подготвите с подходящи дрехи.

Научете се на някои основни фрази на полски език. Хората във Варшава са много гостоприемни, но може да се окаже полезно да знаете някои основни думи или изрази.

Изберете подходящо място за настаняване. Варшава има много хотели и хостели, но трябва да се уверите, че сте избрали подходящо място за престой.

Използвайте обществен транспорт. Варшава разполага с отлична мрежа от автобуси, трамваи и метро, които могат да ви отведат до почти всички забележителности в града.

Опитайте се да опознаете местните храни и напитки. Варшава има много добри ресторанти, кафенета и барове, където можете да опитате вкусната полска кухня и местните напитки.

Разгледайте забележителностите. Варшава има много красиви забележителности, като Кралския замък, Стария град, Палац на културата и науката, Парк Лазиенки и други.

Бъдете внимателни с туристическите измами и кражби. Като във всяка голяма град, във Варшава може да има туристически измами и кражби, така че трябва да бъдете внимателни и да се грижите за личните си вещи.