Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Брюксел 

Евтини самолетни билети до Брюксел:  Брюксел – истинско съкровище на северната европейска култура

Брюксел е столица на Белгия и център на Европейския съюз. Освен средище на междудържавна политика обаче, Брюксел е едно истинско съкровище на северната европейска култура. Столицата на Белгия ще Ви очарова с уникална смесица от ресторанти, предлагащи изключителни морски специалитети, вечно отворени и приветливи кафенета и кръчми, апетитно и носещо специфична атмосфера ухание на вафли из въздуха и мащабни, но приветливи паркове.

Евтини самолетни билети до Брюксел 
Евтини самолетни билети до Брюксел

С една лежерна разходка в Брюксел може да се насладите на срещата между миналото и настоящето на  Европа, между традиционното и модерното. И тази среща ще бъде изпълнена с аромат на европейска вековна цивилизация и… трюфели.

 Какво да видите в Брюксел?

На първо място, отделете дължимото внимание на величествения Кралски дворец на Брюксел. Той е официална резиденция на Краля и културен център на белгийската столица. Освен кабинетите на краля и кралицата, в Кралския дворец на Брюксел се помещават и кабинетите на гранд маршала на съда, на началника на кабинета на краля, на началника на кралската войска и на градския наместник.

Евтини самолетни билети до Брюксел 

След това, се разходете на великолепния площад Плас дю Гран Саблон. Това е едно от ключовите места в града. Пълно е с кафенета, ресторанти, шоколатерии, магазинчета, галерии. Плас дю Гран Саблон е любимо място за прекарване на уикенда за местните, затова именно тук ще усетите най-много от аромата на Брюксел.

 Голямо впечатление оставя готическата църква Нотр Дам дю Саблон. Притежава подчертан готически стил и излъчва типично европейско достолепие.

 Ако сте омагьосани от чара на ваканцията в столицата на Белгия, ако и след първата разходка не можете да повярвате, че сте в Брюксел, просто се огледайте наоколо. Ако очите ви се спрат на магазин за шоколад, значи не сънувате.

Брюксел се слави с шоколадовите си изделия и апетитните им ухания. Затова не пропускайте да се  насладите на разтапящите небцето трюфели, шоколади и шоколадови изделия. А за да е екскурзията Ви до Брюксел максимално шоколадова, посетете Музея на какаото и шоколада. Ще Ви посрещнат с очарователен подарък – бисквитка от току-що направен шоколад – и ще Ви покажат целия процес на създаване на шоколадовата магия. Ще проследите кулинарното майсторство от обработката на какаовите зърна до създаването на какао и шоколад, готови за консумация.

 Интересно място за разходка в Брюксел е Брупарк. Там посетете местността Мини-Европа, където може да разгледате умалени варианти на най-значимите забележителности в Европа. Също в района на Брупарк, се намира и паметникът на атома – Атомиумът (Atomium). Зданието е с форма на атом и е конструирано от железен кристал. Конструкцията наподобява атом, увеличен 150 000 пъти и изглежда величествено и даже неземно.

Евтини самолетни билети до Брюксел

Евтините самолетни билети до Брюксел може да бъдат намерени, когато има специални промоции или ако билетите се закупят достатъчно рано преди пътуването. Цените обикновено са по-ниски през по-ниските туристически сезони и извън пиковите дни и часове за пътуване. Също така, цените могат да варират в зависимост от авиокомпанията, от която закупите билетите. Редовните полети между София и Брюксел се осъществяват от Bulgaria Air, Ryanair и Brussels Airlines.

 Как да стигнете до центъра на Брюксел?

 Летище Шарлероа (Charleroi Airport) се намира на около 45 километра от центъра на града. До центъра може да стигнете с автобус, влак, такси или кола под наем. Автобусите тръгват на всеки 20 минути, а билетът струва около 3 евро. Повече информация за разписанието на автобусите от летище Шарлероа ще намерите на  Brussels City Shuttle.

С автобус А (TEC bus A) ще стигнете до ЖП. Гарата на Шарлероа, откъдето може да хванете влак до всяка белгийска станция.

Другото летище на Брюксел се намира до Завентем – селище в Централна Белгия, на 11 километра от центъра на Брюксел. На всеки 20-30 минути, оттам тръгват автобуси 12 и 21.

 Какви са цените в Брюксел?

  По-високи са, отколкото в София. Храненето в ресторант средно ниво ще Ви излезе около 15 евро, а чаша кафе – около 2,5 евро.

  Направете си една зареждаща екскурзия до Брюксел – докоснете се до това истинско съкровище на европейската култура!