Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Фаро

Евтини самолетни билети до Фаро: Изпийте до дъно ваканционния летен коктейл, който Ви е приготвила Португалия

Португалия Ви очаква за лятната ваканция. Приготвила Ви е екзотичен летен коктейл от слънце, весело проблясващо море, живописни брегове, приятни и предразполагащи към забавление температури.

С такъв летен кокйтейл Ви очаква и град Фаро – тесни, но симпатични улички, самобитен калдъръм, плаж, саксии с приятни цветя.

Интересува Ви най-вече плажът на Фаро, нали? Все пак през лятото хубавите плажове и екзотичните курорти са главни герои във ваканционните фантазии. Е, плажът на Фаро си заслужава. Приятен е и наистина ще Ви отпусне доволно. Освен това е интересно разделен на две части и предлага различни пейзажи. В северната му част са хотелите, басейните със сладка вода и гледките на прелитащи самолети, пълни с развълнувани туристи, а в южната – океанът.

Евтини самолетни билети до Фаро
Евтини самолетни билети до Фаро

Какво да видите във Фаро, Португалия?

Фаро е свидетел на разцвета и падението на редица цивилизации от времето на Римската империя и арабското владичество. Затова тук има много забележителности, които през 2005 година отреждат на Фаро титлата Културна столица на Португалия. Има университет, 5 музея и летище, което е като врата към една много екзотична ваканция.

Ако сте фенове на моторите, препоръчваме да посетите Фаро тъкмо в разгара на лятото. Тогава там се провеждат много атрактивни състезания по мотоциклетизъм.

Посетете популярната в района Мавританска крепост, която се извисява над градчето. Макар и остаряла, Мавританската крепост във Фаро все още има своя чар. Особено очарова едно приказно място, между крепостен зид и оцеляла бойница – разкошна градина с екзотични цветя. Ако още съществува, когато решите да направите екскурзия до Фаро, непременно посетете това място и доставете наслада на очите си.

Културна забележителност, която трябва да се види във Фаро е църквата NossaSenhoradoCarmo (ChurchofourLady), построена през XIX век. Дори и да не сте религиозни, тази църква ще Ви впечатли с конструкцията си. Направена е от костите и черепите на над 1000 монаси, с идеята да всява мрачна почит към крехкостта на живота и непреходността на християнските ценности.

И за да отдъхнете от тежките послания на историята, посветете следващите дни от пътешествието до Португалия на релаксираща разходка. Идеално място за тази цел е област Алвор, която е прекрасна комбинация от традиционно рибарско селище и екзотичен, модерен курорт. Тук атмосферата е много релаксираща. Ще се потопите в 200 километра, осеяни със златисти плажове, чудни паркове и исторически забележителности. Туристите са очаровани от това място, заради комбинацията от пасторален селски чар, възхитителна брегова ивица, колоритни барове, заведения за хранене и хотели с безупречно обслужване. В Алвор лятната ваканция ще покаже пълния си слънчев блясък!

А за капак на насищането на ума с великолепни пейзажи, стигнете до… края на света! Той се намира тъкмо във Фаро, Португалия! Това е нос Винсент – най-популярното място за гледане на красиви залези в Португалия! В района е и зрелищната скална формация PontadePiedade. Представлява великолепна комбинация от скали, покрай която може да плавате с лодка и да направите изумителни морски снимки от много различни ъгли.

След интензивното разглеждане на красотите около Фаро, е време за отпускане и кротко наслаждаване на ваканцията. Направете го на плаж Гале (PrayadeGale), който ще Ви очарова с великолепните си пейзажи, включващи лазурни води, фин пясък и красиви скали. Още красоти ще Ви вдъхновят в парк RiaFarmosa, където ще се любувате на пясъчни дюни, езерца, китни островчета.

За деца ще бъде много интересен парк Авентура (Parque Aventura), където ги очакват безброй забавления сред природата – въжени градини, люлки, скоростни влакчета, въртележки, разходка с пони…

Също интересни за туристите са яхтеното пристанище и приказният остров Кулатра, където бялата плажна ивица и веселите слънчеви лъчи Ви канят на купон.

Отидете до Фаро и изпийте до дъно ваканционния летен коктейл, който Ви е приготвила Португалия!

Как да стигнете до центъра на Фаро?    

От летище Фаро до центъра може да хванете автобус, който минава на всеки половин час. С автобус може да стигнете и до много други слънчеви места на Алгарве, да обиколите крайбрежието и да отидете до различни португалски и испански градове. Повече информация ще намерите тук: Алгарве Bus.

Какви са цените във Фаро?

Цените във Фаро са горе-долу като тези в София. Можете да хапнете в ресторант средно за около 8 евро на човек, а чаша кафе струва около 1,2 евро. Плодовете във Фаро са много ароматни и доста евтини.

Източник: easyfly.bg

Градове в Португалия, които Ви препоръчваме да посетите