Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Талин Естония

Евтини самолетни билети до Талин – един цветен културен кръстопът Точно така! Талин е един цветен културен кръстопът, попил багрите на различни народи. Столицата на Естония е разположена на южния бряг на Финския залив и още от XIII век е била във владение на шведи, датчани, руснаци…

Всеки народ е оставил свой цветен отпечатък в Талин.

И е дал специфичен оттенък на историята му и на духа на цяла Естония!

Евтини самолетни билети до Талин
Евтини самолетни билети до Талин

Затова в Талин Ви очаква истинска феерия от забележителности, красиви места и значими културни паметници!

Какво да видите Талин?

Характерна за Талин е автентичната средновековна архитектура, примесена с модерен градски облик. Усещането е много приятно и може веднага да го изпитате, ако се разходите до Катедрала Св. Александър Невски.

Катедрала Св. Александър Невски в Талин е построена в типичен руски стил и през годините се е превърнала в една от емблемите на града.

Може да продължите разходката си из Талин, като посетите Стария град. Там ще се потопите в история, която блика от средновековни църкви, приказни катедрали, автентични естонски замъци. Заради това концентрирано изобилие от културни забележителности, Старият град на Талин заслужено е включен в Списъка на Културното наследство на ЮНЕСКО. Докато сте там, обърнете внимание и на улица Виру – това е

Популярна главна улица в Стария град.

Не пропускайте да видите и уличката Света Екатерина. Представлява един своеобразен проход между сградите, където под открито небе работят разнообразни артисти и занаятчии. С произведенията си, те сякаш рисуват една живописна, ренесансова обстановка, колоритно допълваща заобикалящите ги барокови сгради.

Символ на Талин е сградата на Кметството (Town Hall). Съчетанието от готическа архитектура и живописен площад превръща района в магнит за туристи. Особено през пролетта и лятото, когато именно там се провеждат повечето събития на открито – средновековни панаири, концерти, изложби.

Сред атрактивните събития в Талин са Балтийският фолк фестивал и Фестивалът на Естонската песен. Обикновено се провеждат през юли и представляват веселие на открито, озвучено с традиционни естонски песни..

Талин е прочут със своите крепостни стени, които свързват трите кули – Nunna, Sauna and Kuldjala.  В началото, през XIII  век, конструкцията представлявала само една крепостна стена, но после била уголемена и усложнена. Така накрая се превръща в една от най-големите и сложни крепостни системи в Европа по онова време. Която и до днес представлява внушителна и респектираща гледка.

В централната градска част на Талин се намира варовиковият хълм, наречен Тоомпеа – в превод Катедрален хълм. Издига се на около 20-30 метра над останалите сгради и разкрива чудна гледка. Тъкмо хълм Тоомпеа е избран за най-достойно място за естонския парламент. А от парламента през няколко палуби за наблюдение, могат да се наблюдават различни части от Талин. Панорамата е великолепна!

Ако искате да разгледате църкви в Талин , препоръчваме да посетите църквата Свети дух и църквата Свети Николай. Църква Свети Николай е построена през XIII и посветена на патрона на моряците и рибарите.

Музеите в Талин също заслужават внимание. Посетете Естонския музей на театъра и музиката, Етнографския музей, Природонаучния музей, Морския музей.

Особен интерес представляват Музеят на окупациите и Естонският музей на открито.

Музеят на окупациите е драматично свързан с естонската история между 1939 и 1991 година, когато Естония е окупирана от Германия, а малко по-късно насилствено включена в Съветския съюз.  Музеят  поддържа паметта за съветската репресия и храбрата естонска съпротива

Още едно чудно място за разходка в Талин е Естонският музей на открито. Намира се малко на запад от самия град и предлага възможност лежерна обиколка из автентичната естонска архитектура и култура

Талин е чудесен микс от старо и ново. Средновековните естонски кули и крепости се извисяват в съседство с модерни сгради, с изтънчена архитектура. Старите улички се вият колоритно около луксозни магазини. Приятните площади и постройки на Стария град достойно посрещат модерния свят.

Талин е един цветен културен кръстопът, сътворяващ една пъстра културна смес.

Как да стигнете до центъра на Талин?

Летище Талин се намира на 4 километра от кметството. Оттам до центъра на града може да стигнете с обществен транспорт или такси. Повече информация за транспорта от летището на Талин ще намерите тук: Летище Талин Transfer.

Какви са цените в Талин?

В естонската столица може да обядвате за около 7 евро на човек, а средно голяма чаша с кафе струва около 2.40 евро. Цените на хранителните продукти в Талин са сравними с тези в София. Може би са малко по-високи

София талин | Полети до талин | Талин | Полети до естония | Самолетни билети софия естония

Евтини самолетни билети до Талин

Ако търсите евтини самолетни билети до Талин, ето няколко съвета, които може да Ви бъдат полезни:

Търсете предварително – Резервирайте билетите си предварително, за да можете да намерите по-изгодни оферти. Обикновено цените на самолетните билети са по-ниски, ако ги закупите най-малко 2-3 седмици преди датата на пътуването.

Използвайте онлайн търсачка – Може да използвате онлайн търсачка за самолетни билети от горното меню на тази страница, за да сравните цените на различните авиокомпании и да намерите най-добрата оферта за Вас.

Изберете правилните дати – Избягвайте да пътувате през празниците или в уикенда, тъй като това може да увеличи цените на билетите. Вместо това, пътувайте през работните дни, за да намалите разходите.

Разгледайте възможностите за прекъсване – Проверете дали има възможности за прекъсване на полета. Понякога, самолетните билети са по-евтини, ако има прекъсване на полета, което може да Ви даде възможност да посетите и други градове.

Регистрирайте се за бюлетини на авиокомпаниите – Регистрирайте се за бюлетините на различни авиокомпании, за да получавате информация за специални оферти и намаления.