Меню Затваряне

Евтини полети до Прага

Евтини Самолетни билети до Прага

Евтини Самолетни билети до Прага-Чехия: Можете да намерите евтини самолетни билети до Прага, ако резервирате предварително и проверите различните авиокомпании и техните оферти. Някои от нискотарифните авиокомпании, които предлагат полети от София до Прага, включват Wizz Air, Ryanair и Smartwings. Важно е да проверите цените на билетите в различни дни и да резервирате предварително, за да получите по-ниски цени. Освен това, ако можете да пътувате извън високия сезон, цените на билетите обикновено са по-ниски. Накрая, не забравяйте да проверите правилата за багаж и да се уверите, че са спазени, за да избегнете допълнителни такси.

Евтини полети до Прага
Евтини полети до Прага

Каква е продължителността на полета до Прага?

Продължителността на полета от София до Прага обикновено е около 2 часа и 5 минути. Обаче, тази продължителност може да се различава в зависимост от авиокомпанията, която предлага полета и от условията по време на самия полет. Възможно е продължителността на полета да се увеличи поради забавяния, промени в маршрута или други фактори, които могат да възникнат по време на пътуването.

Прага се намира в сърцето на Европа. Градът привлича туристи с неповторимата атмосфера, създадена от тесните улички, старинните мостове, готическите замъци и катедрали и уютните барове, в които всеки турист може да пробва прословутата чешка бира. Един от символите на града е Карловият мост.

 

Евтини полети до Прага
Евтини полети до Прага

Най-интересни за туристите са историческия център на Прага и района Прага 2, където се намира Вишеградската крепост, като този район се счита за културен център на Прага.

Съвети за туристи при пътуване до прага?

Ето няколко съвета за туристи, които пътуват до Прага:
 1. Разходете се пеша – Прага е град, който е идеален за разходки пеша. Така ще можете да се насладите на красивите забележителности и да избегнете трафика.
 2. Опитайте се да не пътувате с кола – трафикът в Прага е много натоварен и паркингът е скъп. По-добре е да използвате обществен транспорт или да разходите пеша.
 3. Не се опитвайте да сменяте пари на улични казино – това може да бъде опасно. Вместо това, посетете банка или обменна кантора.
 4. Използвайте обществения транспорт – в Прага има отличен обществен транспорт. Можете да използвате метрото, трамваите или автобусите, за да стигнете до желаните забележителности.
 5. Опитайте се да не посещавате забележителностите през високия сезон – Прага е един от най-посещаваните градове в Европа и по време на високия сезон има много туристи. Ако можете, посетете града през по-тихи месеци.
 6. Опитайте се да говорите малко чешки – местните жители са много горди с културата и езика си, така че ще оценят, ако можете да говорите няколко думи на чешки.
 7. Ползвайте местния валут – чешката крона е местната валута и някои места може да не приемат други валути.
 8. Посетете забележителностите рано сутринта или късно вечерта – така ще избегнете големите тълпи от туристи и ще можете да се насладите на по-спокойна обстановка.
 9. Внимавайте за дребните крадци – като във всяка голяма града, в Прага има крадци и измамници. Не носете много пари със себе си и не оставяйте ценните си в

двупосочни самолетни билети до прага

Двупосочни полети – промоции до Прага

Можете да намерите директни полети от София до Прага, като проверите различните авиокомпании, които предлагат този маршрут. Някои от тях са:

 • Czech Airlines
 • Bulgaria Air
 • Smartwings

След като изберете авиокомпанията, която предлага най-удобния за вас полет, можете да направите резервацията си онлайн чрез техния уебсайт или да се обърнете към техния клиентски център за помощ.

Обърнете внимание, че поради COVID-19 има допълнителни ограничения и изисквания за пътуване, така че е добре да проверите последните препоръки и насоки за пътуване преди да заминете.

Самолетни билети до Прага на добри цени можем да ви предложим, стига да отбележите в търсачката на сайта ни детайлите за полета. Полети до Прага от София има четири пъти в седмицата: вторник, четвъртък, петък и неделя.

София прага влак

Има влакови връзки между София и Прага, но ще трябва да направите няколко прехода по пътя.

Първо, трябва да отидете до главната железопътна гара в София и да вземете влак до Белград. Времето за пътуване от София до Белград е около 7-8 часа.

След като стигнете до Белград, ще трябва да прехвърлите на друг влак до Прага. Времето за пътуване от Белград до Прага е около 18 часа.

Можете да проверите разписанието на влаковете и да резервирате билети онлайн чрез уебсайтовете на националните железопътни компании на България и Сърбия. Трябва да знаете, че ще има разходи за граничен преход и транспортиране на багаж.

Бъдете внимателни и проверете последните препоръки и насоки за пътуване, преди да заминете, поради COVID-19 има допълнителни ограничения и изисквания за пътуване.

Ако търсите опция за пътуване между София и Прага с автобус, има редовни автобусни връзки между двете града.

София прага с атвобус

Можете да намерите автобусни билети онлайн чрез уебсайтовете на различните автобусни компании, които предлагат маршрута. Някои от тези компании са:

 • FlixBus
 • Eurolines
 • RegioJet

Времето за пътуване с автобус между София и Прага е около 18-20 часа, в зависимост от конкретната маршрутна схема и спирките.

двупосочни самолетни билети до прага | полети софия прага чешки авиолинии | софия прага wizz air | софия прага автобус | wizz air прага | софия прага bulgaria air | чартърни полети от варна до прага | софия прага ryanair