Меню Затваряне

Евтини полети до Ню Йорк САЩ

Евтини полети до Ню Йорк САЩ: Потопете се в чистата градска енергия на Ню Йорк – град, цяла вселена!

Енергията на Ню Йорк кипи отвсякъде. От внушителните небостъргачи, от лъскавите витрини, от врящия трафик, от забързаното множество хора.

Но Ню Йорк има и друга страна…

Ню Йорк е среща – на култури, на мечти и проекти, на нрави, на национални особености, на забележителни културни паметници. И заради съчетанието от градска енергия, динамика и културна смесица, в Ню Йорк сякаш попадате в…

Паралелна вселена.

Нищо не може да се сравни с Ню Йорк, а думите винаги са недостатъчни. Разбира се, по света има много други пленителни места, но…

Ню Йорк си е Ню Йорк. Градът е жив паметник на западната цивилизация!

Какво да видите в Ню Йорк?

Ню Йорк е богата на забележителности и атракции туристическа дестинация. Първа сред тях определено е Статуята на свободата – глобален символ на свободата и американския дух. Нейното оригинално име е „Свободата озарява света” и е ярка метафора на американската мечта и на надеждата за по-добър живот на всички хора, пристигащи в САЩ. Символиката около Статуята на свободата се подсилва и от факта, че тя е едно от първите неща, които, до откриването на самолета, имигрантите виждали, прекосявайки океана от Европа, в търсене на свобода и по-добър живот.

Ню Йорк

Интересува Ви хубаво място за разходка в Ню Йорк? Струва си да се разходите в парк Батъри. От парк Батъри се разкриват великолепни гледки на Нюйоркското пристанище. Там ще може да се насладите на гледката на красиви крайбрежни имения. Освен това…

Паркът Батъри е наситен с велоалеи, обширни поляни, високи дървета и много цветя. Разходката в парка е много свежа и може да завърши с разглеждане на замъка „Клинтън”. През 1812 година този замък е играл роля на укрепление и можете да го разгледате отвътре. Накрая на разходката можете да се насладите на голямата градина на замъка и да отпочинете в някое от многото заведения.

Друг известен парк в Ню Йорк е Сентрал парк. Това е зеленото сърце на Ню Йорк! Там ще се потопите в 850 акра, изпълнени със зелени поляни, дървета с дебела сянка и прелестни езера. Освен това, посещението на Сентрал парк ще бъде специално изживяване за Вас, ако сте фенове на сериала „Приятели”. Именно в този район се събират персонажите от култовия американски ситком. Така че, ако сте му фенове, няма какво да му мислите. Нека една от първите Ви туристически цели в Ню Йорк бъде именно Сентрал парк. Отидете с приятели там, разходете се, забавлявайте се, изпийте едно кафе в района, може би в отворилото врати през 2014 година кафене Central Perk и, за да влезете тотално в магията любимия сериал, пуснете си песента на Rembrandts “I’ll be there for you” – направете си свой епизод от сериала „Приятели”. Ще го запомните завинаги!

Сред задължителните за посещение туристически обекти от екскурзията в Ню Йорк е и Емпайър Стейт Билдинг.  Този небостъргач се счита за едно от Седемте чудеса на модерния свят и напълно олицетворява вечното величие на Ню Йорк!

Нюйоркският еквивалент на фразата „да отидеш в Рим и да не видиш папата” определено е „да отидеш в Ню Йорк и да не видиш Статуята на Свободата и да не се разходиш по Бродуей”. Бродуей е станал нарицателно за Американската актьорска мечта!  На това място са събрани в едно история, вдъхновение, възходи и падения, дебюти, рекорди, захлас от забележителни постановки.  Това е място, пропито с творческа енергия, артистизъм и жажда за слава! Магично е!

Ако искате да се отдадете на пазаруване в Ню Йорк, посетете Рокфелер център и Пето Авеню. Там е капиталистическият център на Ню Йорк – а може би и на цял свят. Цял ден може да обикаляте из лъскави магазини, изложбени зали, модни къщи…

Искате да посетите музеи в Ню Йорк? Посетете музей „Метрополитън” и музей „Гугенхайм!”

През 2015 година, музей  „Метрополитън” бе обявен за най-добър музей в света от най-големия международен сайт за пътувания TripAdvisor! Музеят е признат и за най-голямата и авторитетна институция в САЩ в областта на изследването и представянето на всички видове изкуства.

Музей „Гугенхайм” е изключително интересен с формата си. Проектиран е като спирала, която е по-широка откъм върха. Формата на сградата отразява привързаността на архитекта към органичните форми. В музея ще се насладите на богата колекция от творби на импресионизма, постимпресионизма и модерното изкуство. А самата конструкция на музей „Гугенхайм” е призната за една от най-известните и бележити творби на модерната архитектура.

Други неотменими елементи от характера на Ню Йорк са Таймс Скуеър, Катедралата „Св. Патрик”, Сградата на Крайслер (Крайслер билдинг), Бруклинският мост.

В края на ваканцията в Ню Йорк ще осъзнавате напълно величието на този град. Ще знаете, че Ню Йорк е град – цяла вселена!

Как да стигнете до центъра на Ню Йорк?

От Международно летище „Дж. Ф. Кенеди” до центъра на Ню Йорк може да стигнете с градски транспорт в рамките на около 30 минути или с такси. Повече информация за транспорта в Ню Йорк може да видите тук: JFK Transfer.

От летище „Ла Гуардия” до центъра на Ню Йорк може да стигнете с автобус в рамките на около 30 минути. Повече информация ще намерите тук: LGA Transfer.

От Международно летище „Нюарк” до центъра на Ню Йорк може да стигнете с автобус или такси в рамките на 40 минути. Повече информация ще намерите тук: NWK Transfer.

Какви са цените в Ню Йорк?

Цените в Ню Йорк са по-високи от тези в София. Един обяд в ресторант средно ниво ще Ви излезе около 16 евро, чаша кафе ще струва около 3,8 евро, а билет за градския транспорт – 2,40 евро.

Самолетен билет софия ню йорк цена

Цената на самолетни билети от София до Ню Йорк може да варира в значителна степен в зависимост от много фактори, като например датата на пътуване, броя на междинните спирки, авиокомпанията и други. Обикновено цените започват от около 600-700 евро и могат да достигнат до няколко хиляди евро за първа класа или за билети, закупени на последния момент. Най-добре е да използвате онлайн търсачки за самолетни билети, за да намерите най-добрата оферта за вашия пътуващ бюджет.

Директни полети до сащ

Има няколко авиокомпании, които предлагат директни полети от България до САЩ, включително:

Bulgarian Air Charter, която предлага директни полети от София до Чикаго и Ню Йорк
Delta Airlines, която предлага директен полет от София до Ню Йорк
United Airlines, която предлага директен полет от София до Чикаго
Цените на билетите и наличността на директни полети могат да варират в зависимост от сезона и други фактори, така че е добре да проверите сайтовете на авиокомпаниите за подробна информация.

Полет софия ню йорк времетраене

Времетраенето на полета от София до Ню Йорк може да варира в зависимост от много фактори, като например маршрута на полета, промените на времето и броя на междинните спирки, ако има такива. Обикновено директните полети от София до Ню Йорк имат времетраене около 10-11 часа. Ако пътувате с междинна спирка, времетраенето може да бъде значително по-дълго, в зависимост от продължителността на спирката и времето на изчакване в летищата.

София ню йорк разстояние

Разстоянието между София и Ню Йорк по права линия е около 7 100 километра. Това обаче не отразява реалното разстояние, което самолетите изминават, тъй като полетите често избират криволинеен маршрут за оптимизиране на разходите за гориво и други фактори.

Кога са най евтини самолетните билети до ню йорк

Най-евтините билети за полети до Ню Йорк обикновено се предлагат в периоди на по-ниска туристическа активност, като например през есента и пролетта. Освен това, за да намалите разходите за пътуване, може да проверите цените на билетите в различни дни от седмицата, тъй като цените може да се различават в зависимост от деня на пътуване. Още един начин за намиране на евтини билети е да резервирате поне две седмици предварително или да следите промоционалните оферти на авиокомпаниите и туристическите агенции.

Резервация по телефон за самолетни билети до ню йорк

Можете да направите резервация за самолетни билети до Ню Йорк по телефон, като се свържете директно с авиокомпанията или с туристическа агенция

АЕРОТУРММ ОТДЕЛ РЕЗЕРВАЦИИ И ПРОДАЖБА НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ Телефон (+359 2) 946 11 08 (+359 2) 846 20 00 Факс (+359 2) 943 42 36 Мобилен (+359 ) 886 27 27 40 (+359) 888 11 69 69 ticketing2@aerotourmm.com

За да направите резервация, ще трябва да предоставите информацията си, включително пълното име на пътника, датите на пътуване, желаните седалки и други детайли. При резервацията може да се наложи да заплатите съответната такса, която зависи от авиокомпанията и видът на билета, който избирате. Все пак, важно е да проверите дали резервацията ви е потвърдена, за да избегнете нежелани проблеми преди пътуването.