Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Барселона Испания

Евтини самолетни билети до Барселона Испания:  Барселона – място, изпъълнено с испански цветове

Барселона съчетава типични градски райони, изпълнени с красиви сгради с тесни квартални улички, изпълнени с… испански цветове. По тези улички може да се разхождате на приятен хлад и да разглеждате малки сергийки и магазинчете. Така може да прекарате цял ден, потопени в очарованието на Барселона.

Евтини самолетни билети до Барселона Испания
Евтини самолетни билети до Барселона Испания

А докато се разхождате из тези улички, от време на време ще се озовавате на симпатичниш малки площадчета, където може да пиете по кафе или да обядвате. Наистина е много отпускащо.

Евтини самолетни билети до Барселона Испания

Но какви са конкретните зцабележителности, които трябва да видите в Барселона?

Саграда Фамилия

Определено на първо място е катедралата Саграда Фамилия! Саграда Фамилия изглежда неземно. Тя е триумф на човешките умения, усилия и упоритост. Без да разгадаваме цялата и магия, само ще споменем, че Саграда Фамилия изумява, окрилява и шокира едновременно с детайлността и симетрията на формите си. Отвън е внушителна, а отвътре – хипнотизираща!. Това определено е шедьовърът на Гауди!

Парк Гюел

Паркът Гюел е друго чудо, създадено от Гауди! Магията му е в това, че е наситен с красиви каменни структури, изградени от малки и цветни парченца порцелан.

Испания

Паркът Гюел е интересно и много красиво място в Барселона с прекрасни панорамни гледки! Разходката в него ще ви напълни очите с красота и артистичност.

Магическите фонтани Монтжуик

Фонтаните Монтжуик в Барселона ще ви устройват магично представление всяка вечер. Красиви са и през деня, но вечер стават истинско вълшебство.

Ако посетите Барселона през лятото, непременно отделете една вечер за разходка до тези фонтани. Ако имате енергия, изкачете се по стълбите до максимално високата част на местността, вземете си бира или вино и наблюдавайте атрактивните фигури, които правят водните струи, под акомпанимента на велики класики. Ако сте романтична душа, такава вечер ще ви се стори приказна.

Ла Рамбла

Ла рамбла е най-известната търговска улица в Барселона и в цяла Испания. Оттам ще може да закупите всякакви сувенири и да се смесите с тълпата, за да усетите търговския пулс на града.

Испания

Но имайте предвид, че на Ла рамбла наистина е много оживено. И ако не си падате по блъсканиците и не се увлечете в разглеждане на сергиите, може да се изнервите бързо. Затова посетете Ла рамбла, за да имате представа, но се настройте предварително.

Ла Бокерия

Ла Бокерия е изключително добро място за шопинг в Барселона. Там ще усетите, че не просто минавате замалко през Барселона, а че се сливате с града. Тук работата на рибарите заслужава внимание и уважение, затова отделете време за Ла Бокерия. Изборът на риби, морски дарове и миди е изобилен.

Музеи в Барселона

В Барселона има разнообразни музеи. Можете да посетите музеи за наука, етнология,, геология, история.

Плаж Барселонета

Това е един от най-старите плажове в Барселона. Плаж Барселонета е популярен с динамичния си ритъм и типичните испански барове.

Как да отидете до центъра на Барселона?

Летище Ел Прат се намира на 14 километра от центъра на града. От летището до града може да стигнете с влак, автобус или такси.

Еърбъсът стига до централния площад Каталуния, а линия 46 минава между двата летищни терминала и площад Катлуния. През нощта пък, може да ползвате автобусна линия № 17

От втори терминал тръгват влакове на всеки час. До центъра можете лесно да стигнете с метро.

Барселона е невероятно масто! Невероятно, заради неповтримия си характер!