Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до Айндховен 

Евтини самолетни билети до Айндховен: Евтини полети до Айндховен – от малко, затънтено селце до тънещ в изобретателност модерен град

 Айндховен – от малко, затънтено селце до тънещ в изобретателност модерен град

Айндховен бил далечно, затънтено селце. Някъде там – в Холандия. Хората били малко, живеели всичко на всичко в 175 къщи, а животът сякаш бил застинал в скучно, пасторално безвремие. И внезапно…

Евтини самолетни билети до Айндховен 
Евтини самолетни билети до Айндховен

Евтини самолетни билети до Айндховен

Можете да намерите евтини самолетни билети до Айндховен, като проверите различните авиокомпании чрез търсачката на горното меню, които предлага полети до това местоположение. При търсенето на билети е важно да бъдете гъвкави по отношение на датите на пътуване и да сравните цените между различните авиокомпании.

Айндховен се преобразил тотално. Фундаменталните промени за това холандско селце започнали в края на XIX век. Тогава индустриалната революция запалила огъня на икономическото и технологично развитие на Айндховен.

Евтини самолетни билети до Айндховен

Днес Айндховен е израстнал. Превърнал се е в блестящ – в преносен и в буквален смисъл – модерен град. В град, кипящ от изобретателност и засилван от предприемчив дух.

Развитието на Айндховен до днес е толкова колосално, че с чиста съвест можем да го наречем символ на дизайна и технологията в цяла Нидерландия. С всяка разходка из града ще потъвате в модерен стил, блясък, специфичен характер, технологична революция. И за да ви предпазим от тоталния захлас и загубата на време, ще ви изредим най-популярните туристически обекти на Айндховен, върху които да съсредоточите екскурзията си.

Какво да видите в Айндховен?

Музей Ван Аббе

Най-популярният музей в Айндховен е музей Ван Аббе (Van Abbemuseum). В музей Ван Аббе ще имате възможност да се запознаете с шедьоврите на модернистичните архитектура и изкуство на града.

Музей Фабрика за крушки

Доста атрактивна за туристите е превърнатата в музей Фабрика за крушки Philips (Philips light bulbs Factory – Museum). Тя е важен символ на Айндховен, тъй като изобретяването на първата крушка там променя фундаментално съдбата на града. Това е и причина Айндховен да има най-голямо основание да носи прозвището “Град на светлината”. Фабриката за крушки е донесла на Айндховен изобилие от светлина – в буквален и в преносен смисъл.

Воденицата De Collse water mill

Друга популярна забележителност на Айндховен е воденицата De Collse water mill.  Представлява цял модерен комплекс, който се състои от две сгради. В едната сграда се помещава воденицата, а другата функционирала като маслобойна. Те все още са в изправно състояние, но се използват в много малка степен. Предназначението на воденицата на Айндховен днес е най-вече като туристически обект. Там можете да разгледате отблизо как се осъществяват процесите по смилане на брашно и да закупите брашно местно производство, за спомен от Айндховен.

Технически музей DAF

Ако сте любител на автомобилите, посетете Техническия музей DAF в Айндховен. За да го разгледате подробно, може да отделите повече от един ден, като със сигурност ще намерите места за отсядане на около. В околността може да откриете както луксозни хотели, така и малки къщи за гости на приемливи цени.

Църквата “Света Екатерина”

Друго интересно място в Айндховен е впечатляващият нео-готически шедьовър – Църквата “Света Екатерина”. Тя е изцяло реставрирана и впечатлява с величествени неоготически блясък и строгост.

Област DeBergen

А за да закупите нещо хубаво и по-интересно за спомен от Айндховен, посетете артистичната област De Bergen. Областта се отличава с разнообразни заведения, кафенета, антикварни магазини. Характерно за този квартал е, че по време на войните е пощаден, заради идиличната си атмосфера. Затова там ще имате възможност да се запознаете с вида на автентичните стари къщи и улици на Айндховен.

Какви са цените в Айндховен?

Като цяло цените в Айндховен са по-високи от тези в София. За сравнение, цената на чаша кафе/капучино в Холандския град варира около 2,4 – 2,92 евро, на горивото –  варира около 1,82 евро/литър, а на единичен билет за градски транспорт – варира около 3,29 – 3,5 евро.

Как да стигнете до Айндховен?

Много нискотарифни авиокомпании предлагат директни полети от София до Айндховен. Приблизителното времетраене на полета е 2 часа и 45 минути.

Посетете Айндховен и вдишайте от изобретателността и находчивостта, попили в този град в Холандия!