Меню Затваряне

Евтини самолетни билети до виена

Виена определено е един от най-старите градове не само в Европа, но и в целия свят. Историята на самата Виена като населено място започва в средата на 1 век с началото на строителството на територията на днешния стар град от римски легион. След римляните през града минават орди от варвари, едни от най-страшните такива са монголските орди, но именно тук е спряна инвазията на османските турци към Европа.
Днес Виена е главен град на Австрия с население от 1,7 милиона жители (2,2 милиона с предградията).

Резервирайте евтини самолетни билети от София до Виена

Разположена е в югоизточната част на Централна Европа, близо до Чехия, Словакия и Унгария, което прави града често избираема дестинация, възползвайки се от евтини самолетни билети, където може да се направи бърза и лесна връзка до съседни държави.

През 2001 г. градският център справедливо е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, защото това е градът на валсовете, изкуството, галериите, музеите и финните паркови ансамбли. Но в същото време, градът е абсолютно имперски по дух, Виена е столицата на най-многонационална европейска империя.

Градът е запазил много функции, присъщи на столиците на големи публични субекти. С величествените храмове, луксозната резиденция на кралското семейство, театрите, оперните зали, широките площади и булеварди, Виена се счита за една от най-красивите и интересни столици в света и често могат да се намерят евтини самолетни билети до Виена.

Евтини самолетни билети до Виена

Евтини самолетни билети до виенаАвстрийската столица е разделена на 23 части. Всяка градска зона има име и определен пореден номер. Район №1, известен още като Вътрешен град – историческият център и място за туристическа атракция. Районите от 2-ри до 9-ти са в непосредствена близост до Главния и се считат за съвременен център на Виена.

 

 

 

И тук има множество забележителности, като цената на хотелските стаи в тези райони са много по-ниски, отколкото в Първи район.
Транспортната система на град Виена се състои от автобуси, трамваи, метро (U-Bahn) и крайградски влакове (S-Bahn). За по-лесно придвижване във Виена е по-добре да си купите карта за транспорт: това ще намали значително цената на пътуването.

 

Ако оставате във Виена само няколко дни, по-изгодни са еднократните билети, които могат да бъдат закупени в станциите на метрото или в будките за вестници (Tabak-Trafik).
Коли под наем във Виена можете да наемете лесно – офиси на фирми, предлагащи тази услуга има край на града, на летището и жп гарите и в някои хотели. Цената на наем – от 50 евро на вечер, но детските седалки се заплащат допълнително.
Някои австрийски пътища са платени. Винетки може да се закупят в бензиностанции или в специални павилиони. Винетките са за: 10 дни, 2 месеца или 1 година. В по-старите квартали (№1-9 и номер 20) паркирането е само платно, като можете да оставите колата само за кратко време.
Безплатна безжична връзка чрез интернет (Wi-Fi) на практика имат всички хотели, големи магазини, кафенета, ресторанти, музеи, а дори и катедрали. В допълнение, във Виена са изключително популярни интернет кафенетата.
Виена е една от столиците, често посещаема от шопинг маниаците. Много от тях закупуват много отрано евтини самолетни билети до Виена, за да се възползват от намаленията, особено предколедните. Други просто отиват да се насладят на виенската кухня или да посетят известните в цял свят виенски сладкарници и кафенета. А трети се възползват от предварително закупени евтини самолетни билети до Виена, за да посетят музеи, опери, дворци и катедрали.

[huge_it_gallery id=“4″]